Web Analytics
Jump to content

Hvor kan jeg finne?


Dave_Murray
 Share

Recommended Posts

Det er rett og slett bare øving, og masse gehør trening, så kjem det etterkvart. Tror nok gehøret utvikler seg fortere visst du ikkje bruker tablatur. Var iallefall sånn i mitt tilfelle.

Så mitt tipps er (vist du bruker tablatur): Stopp å bruk tablatur, eller iallefall trapp ned på bruket av det, og heller prøv å ta songene på øyret.

Link to comment
Share on other sites

Lurer du på hvordan du skal få stemt A-strengen til en rein A uten å ha noen referanse, eller bare generelt å få alle strengene til å klinge reint?

For å få til det førstnevnte må du ha absolutt gehør eller hva det heter, sistnevnte er jo lett som en lek ;)

Link to comment
Share on other sites

Viss du klarer å setemme EN streng, så kan du bruke denne metoden:

tykke E-strengen: Hold så vidt over 12 bånd, ikke press ned

A-strengen: Akkurat det samme på 7 bånd.

Funker best med litt vreng. Viss det kommer en vibrerende lyd, så er de ulikt stemt. Viss lyden er lik og fin å høre på, så er de stemt etter hverandre.

Syns det er en meget effektig måte. Fungerer på alle strengene uteo G>H. Der må du nesten bare trykke på 4 bånd på G og få det til å høres likt ut som H strengen.

Når jeg hører på musikk, så klarer jeg som oftest å fange opp hvordan enkelte strenger skal låte. Så da stemmer jeg bare etter de strengene som jeg ar klart å stemme. Sanger som går i E f.eks mye av i rock og metal, så er det null problem å stemme E-strengen viss du har litt gehør. Og mp3spiller er noe de fleste har med seg ganske mye. Eller legg inn lydene E, A, D, G, H, og E som lydfil på mp3 og stem etter det ;)

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke absolutt gehør. For å stemme gitaren helt rent uten hjelpemidler trenger du en referansetone. Dersom du spiller gitar hver dag kan det hjelpe å spille en fast akkord som siste akkord. F.eks. alltid avslutte med en E. Med litt trening bør du være kapabel til å huske denne tonen neste gang du plukker opp gitaren. For så å bruke den som referansetone. Sanger på radioen, hvor dypt du klarer å synge, øresus, ringeklokker (dingdong varianten er ofte F#-D, men sjekk ut før du benytter den), ringetonen på mobilen din, introer på TV, "neste holdeplass er blabla"-autoskravling på kollektivtrafikk, kirkeklokker... Det finnes et utall lyder du hører hver dag som du kan benytte som referansetoner. Dette er observasjoner som vil gjøre deg bevisst på gehøret ditt og utvikle det uten at du nignikker på gitaren. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.