Web Analytics
Jump to content

ADVARSEL: VOX Teardrop på QXL.no er IKKE en Vox


MrWalker
 Share

Recommended Posts

Er en fyr på QXL.no som selger en "BILL WYMAN" bass.

http://www.qxl.no/pris/musikkinstrumenter/.../v/an572028800/

Her er det han skriver:

Med denne bassen ble Bill Wyman berømt i The Rolling Stones.

Originalt skal det være en Vox Teardrop.Kan ikke garantere at det er

et originalt instrument, da selve emblemet har falt av på hodet.

Den er 99% perfekt, bortsett fra et lite hakk på baksiden av hodet som knapt er synlig.Alt virker.Det er meget sjelden å se disse bassene annonsert. Jeg tror ikke det er mange av de.

Hvis noen er villig til å gi 5000 så kan jeg vurdere å stanse auksjonen

Jeg mener det er god grunn til å være skeptisk til om dette er en VOX. Her er grunnen:

* De fleste teardrop-bassene (inkludert Bill Wyman-modellen) var semi-hollow. Denne viser ikke tegn til å være det.

* Den eneste VOX-modellen som var solid body, var Stinger-modellen. Men den hadde annerledes plassering av pickup-switchen.

* Jeg legger til at ingen av semi-hollow bassene hadde knotte-plassering eller knotter som ligner på dette (den som kommer nærmest er Stinger-modellen nevnt ovenfor)

* Ingen VOX-basser jeg har sett hadde posisjonsmarkører på den måten som hans bass har.

* Alle VOX-basser jeg har sett hadde kremhvit binding på halsen.

Det er et dårlig og mørkt bilde i akusjonen, ikke lett å se så mye på det. Det er ikke bilde av hodet eller av hele kroppen. Så beware!! Dette synes å være fake!!

Jeg har søkt litt på nettet, og de eneste som lagde en "skikkelig" teardrop knock-off var Kawai, som ble solgt i ulike versjoner i USA på 60-tallet. Men denne var ganske forseggjort, med bl.a. binding på hals og kropp, semi-hollow, etc.

Så dette virker å være litt fishy. Jeg har sendt spørsmål til selger om å legge ut flere og bedre bilder, bl.a. av hodet, men dette blir ignorert. Jeg tipper dette er en "fishy" og relativt dårlig kopi av ukjent opphav og kvalitet. Så ikke legg mye penger i denne i den tro at du kjøper en vintage og god kjent bass!

Maton lagde noen Lute-basser som ligner litt på denne, men det er fortsatt vesentlige forskjeller. Ingen andre teardrop-basser jeg har funnet (bl.a. ligger det noen på fetishguitars.com) ligner på denne. Så dette er et litt "dubios" instrument. Tipper vi øst-europeisk eller en eller annen japansk/asiatisk knock-off???

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

Ojsann.

Jeg la den samme posten på forumet til vintagegitar.no. Der fikk jeg tråden låst og en skjennepreken om å drive med personangrep! Det skjønte jeg ikke så mye av....

Synes dere at jeg har gått over streken her? Jeg synes ikke det, men dersom flertallet mener at det var tvilsomt av meg skal jeg selvsagt fjerne tråden. Det er bare ment som et varsko!

Link to comment
Share on other sites

Noen liker å lure hverandre med overpriset utstyr. Andre foretrekker å informere massen.

Jeg synes ikke du har gått over streken. Det er kanskje noen fra VG som prøver å tjene tilbake noen kroner etter nok et bomkjøp. :lol:

Link to comment
Share on other sites

hehehehe

ja, man begynner jo å lure litt! :)

Takk for det! Jeg begynte å lure på om min vurderingsevne var helt på bærtur.

Med mulig unntak av å ha luftet mine egne meninger om at auksjonen virker "fishy", så har jeg tatt med originalteksten på auksjonen og jeg har begrunnet relativt grundig hvorfor jeg mener det jeg mener. Jeg har også gitt selgeren en mulighet til å komme med mer informasjon, jeg spurte på fredag om mer informasjon uten å få noe. Og å varsle QXL ville vært noe sent, da auksjonen uansett slutter om under 3 timer fra nå. Og selger har skrevet at han ikke kan garantere at instrumentet er et originalt VOX-instrument... så derfor er det vel tvilsomt om QXL ville gjort noe med auksjonen uansett.

Dette var jo bare ment som et velment råd til de som evt. er på jakt etter vintage bass i den tro at de kunne få en original VOX til en rimelig penge. Kanskje noen til og med vurderer å kontakte selger med et røverbud på 5000, som han antyder i auksjonen sin. Jeg ville ihvertfall ikke betalt 5000 for denne uten å få mer informasjon først!

Link to comment
Share on other sites

Ikke over streken i det hele tatt, dette her. Synes det er bra at folk advarer om potensielle svindelforsøk. At selger ser ut til å ignorere forespørsel om bedre og flere bilder hjelper ikke akkurat på fiskelukta, spør du meg :P

Link to comment
Share on other sites

Godt å høre at jeg ikke har mistforstått helt. *hehe*

Nei, det er litt spesielt at åpenbare spørsmål blir ignorert. Jeg la inn spørsmålet på fredag, da var det tre dager igjen av auksjonen. Det er fortsatt ikke besvart, og nå synes jeg det har gått for lang tid. Så jeg mener jeg har gitt selger rimelig sjanse til å svare for seg. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.