Web Analytics
Jump to content

Hva trenger jeg?


Kian
 Share

Recommended Posts

Det absolutt nødvendige for å få ålreit gitarlyd til å ta opp via PC..

Jeg har nå: Epiphone Elite Les Paul Custom, DS-1 Pedal og Wah-Wah.. Og en haug med kabler da.

Hva trenger jeg for å ta opp nå? Det billigste for å få ålreit lydkvalitet inn på PC. Har et Audigy2 lydkort.. Vet ikke hvor bra det er til å ta opp med jeg?

Link to comment
Share on other sites

Kjører også Audigy 2, og det funker fett nok det lissom, ikke konge akkurat, men helt kurrant. Det har en mik inngang med preamp, så det skulle funker greit nok å smelle alt inn i den, men jeg tror ikke kvaliteten blir noe særlig. Så en mikser eller en preamp hadde gjort seg.

Link to comment
Share on other sites

En guitarport er billigere enn pod, og den låter helt kult. Har hørt den selv. Den koster 1700 tror jeg. En Pod koster 4700 (kanskje 2000 brukt) så man får mer for pengene...hvis du skal bruke den hovedsakelig i studio

Link to comment
Share on other sites

Får mer for pengene??

En guitarport låter tynnt og ekkelt , en pod xt (som du får for 3000 brukt , lite sannsynlig 2000) låter 10 ganger bedre.. så hvorfor ikke bare raspe deg opp 1300 kroner og få så sinnsykt mye bedre lyder enn det du får ... Takker for meg ..

jeg kjører Delta 66 , og Logic Platinum 5.5

Link to comment
Share on other sites

Line 6 greiene er suverene hvis du skal ta opp for "morro skyld", altså at selve gitarlyden ikke nødvendighvis spiller så stor rolle. (poden har fine lyd den, men det ikke "ekte varer")

Hvis du har et bra setup, som låter bra live eller i studio, så skaff deg en god mikk (standaren Shure sm57, eller en annen god mik) og en micpreamp, hvis ikke du bruker et i lydkortet). Dette er fortsatt den best måten å ta opp gitar på.

Selvfølgelig hvis du er på tynt budsjett, eller ikke har fra før av et "allright" oppsett, så er Guitarporten eller en pod VELDIG MYE FOR PENGA!..

..huff, har selv lyst på den guitarporten, men jeg trenger veldig mye småting som også har samme pris lapp som den. :(

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.