Web Analytics
Jump to content

Røyk en streng - rekker ikke bytte den ut med en gang


EspenG
 Share

Recommended Posts

Jeg klarte å ryke den tynne e-strengen i går kveld og tviler på om jeg rekker å få bytta den ut før tirsdag (skal bytte alle strengene fordi de er gamle og tenkte å vaske litt og slikt også og da gidder jeg ikke bruke penger på å bytte ut bare e-strengen to dager før jeg tar resten.

Men har dette noe særlig å si for gitaren, at den bare har 5 strenger i 2-3 dager? Er vel i så fall halsen som kunne reagert litt negativt på dette.

Link to comment
Share on other sites

http://www.thomann.de/se/harley_benton_valuestrings_010.htm :) .

Men har dette noe særlig å si for gitaren, at den bare har 5 strenger i 2-3 dager? Er vel i så fall halsen som kunne reagert litt negativt på dette.

Jag har aldrig hört att så skulle vara fallet och jag har aldrig varit med om att jag har märkt att det har påverkat någon av mina gitarrer.

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Det går bra;) Hvorfor ikke bare skifte alt i dag egentlig:..?

Midt oppi flytting og er litt klønete til å skifte strenger, så vil helst ha litt god tid når jeg gjør det, hvis ikke blir det bare kluss.

Link to comment
Share on other sites

Det skal gå helt fint ja.

Du kan jo ta og bytte de 3 lyseste eller de 3 mørkeste strengene samtidig da.

Så tar du resten når du tar deg en kaffepause :P

hehe. Det kunne jeg selvsagt gjort, men det var det jeg gjorde sist også, og nå vil jeg gjerne ta av alle samtidig så jeg får vaska broa litt grundig. En liten sommerrengjøring har aldri skada noen :P

Link to comment
Share on other sites

Han spilte uten de strengene på Hovefestivalen i fjor hvert fall. Uavhengig av hvilken gitar han hadde i henda, så vidt jeg husker.

Roper han ikke da ut til hele verden at han ikke klarer å mute strenger han ikke spiller på? :P

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.