Web Analytics
Jump to content

Spraking og during fra forsterker


Recommended Posts

Heisann.

For en liten stund siden presterte jeg å stå oppå forsterkeren min, og da jeg gikk ned fra den, veltet den.

Det smalt ganske høyt, ettersom den veier litt. Det er en Peavey Valveking 112, til orientering.

Og etter det, har den lagd veldig mye støy når den står på, men bare når standby ikke er på.

Og da tenker jeg at det er et rør som har gått, men hvilket? Det er fem rør - to 6L6GC og tre 12AX7.

Hvordan kan jeg få dette sjekket? Er det smartest å bare ta den med til en gitarbutikk og be dem se på det så jeg ikke risikerer å ødelegge noe, eller kan man lett finne ut av dette selv?

Takk på forhånd.

Link to comment
Share on other sites

Du får feilsøkt litt uten å åpne ampen.

Jeg ville prøvd å isolere støykilden, ved å ta ut PI-røret (vanligvis den 12AX7 som står nærmest utgangsrørene) og høre om støyen vedvarer. Hvis ulyden forsvinner vet du at problemet er PI eller preamp, og du kan jobbe deg fremover og nappe ett og ett rør fremover mot det første 12AX7. Hvis ulyden fortsetter uten PI-rør er problemet i sluttrinnet.

Når du vet i hvilket område problemet oppstår kan du prøve å bytte ut suspekte rør mot nye og friske rør som du vet at virker. Prøv å bytte ett om gangen, og hvis det ikke er noen endring setter du det gamle tilbake.

På denne måten finner du ut om det er ødelagt rør, eller om det er andre ting (mekanisk brist er en god kandidat i dette tilfellet). Hvis det er andre ting finner du ut i hvilken del av ampen problemet ligger, og neste steg er å åpne ampen og se etter feil. Hvis alt ser fint ut må du inn og måle og pirke/bevege.

Det er viktig å bruke hodet og jobbe metodisk når du feilsøker, og hvis du skal inni ampen bør du være komfortabel med å arbeide med kretser hvor det er høy spenning. Rør trives godt rundt 400-500 volt, og kondensatorer lagrer strøm lenge etter at ampen er av. Det er kanskje større fare for å ødelegge deg enn ampen, og hvis du er usikker på noe av dette er det like greit å levere den inn til verksted.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.