Web Analytics
Jump to content

Spraking og during fra forsterker


Recommended Posts

Heisann.

For en liten stund siden presterte jeg å stå oppå forsterkeren min, og da jeg gikk ned fra den, veltet den.

Det smalt ganske høyt, ettersom den veier litt. Det er en Peavey Valveking 112, til orientering.

Og etter det, har den lagd veldig mye støy når den står på, men bare når standby ikke er på.

Og da tenker jeg at det er et rør som har gått, men hvilket? Det er fem rør - to 6L6GC og tre 12AX7.

Hvordan kan jeg få dette sjekket? Er det smartest å bare ta den med til en gitarbutikk og be dem se på det så jeg ikke risikerer å ødelegge noe, eller kan man lett finne ut av dette selv?

Takk på forhånd.

Link to comment
Share on other sites

Du får feilsøkt litt uten å åpne ampen.

Jeg ville prøvd å isolere støykilden, ved å ta ut PI-røret (vanligvis den 12AX7 som står nærmest utgangsrørene) og høre om støyen vedvarer. Hvis ulyden forsvinner vet du at problemet er PI eller preamp, og du kan jobbe deg fremover og nappe ett og ett rør fremover mot det første 12AX7. Hvis ulyden fortsetter uten PI-rør er problemet i sluttrinnet.

Når du vet i hvilket område problemet oppstår kan du prøve å bytte ut suspekte rør mot nye og friske rør som du vet at virker. Prøv å bytte ett om gangen, og hvis det ikke er noen endring setter du det gamle tilbake.

På denne måten finner du ut om det er ødelagt rør, eller om det er andre ting (mekanisk brist er en god kandidat i dette tilfellet). Hvis det er andre ting finner du ut i hvilken del av ampen problemet ligger, og neste steg er å åpne ampen og se etter feil. Hvis alt ser fint ut må du inn og måle og pirke/bevege.

Det er viktig å bruke hodet og jobbe metodisk når du feilsøker, og hvis du skal inni ampen bør du være komfortabel med å arbeide med kretser hvor det er høy spenning. Rør trives godt rundt 400-500 volt, og kondensatorer lagrer strøm lenge etter at ampen er av. Det er kanskje større fare for å ødelegge deg enn ampen, og hvis du er usikker på noe av dette er det like greit å levere den inn til verksted.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.