Web Analytics
Jump to content

Problemer med floyd system.


Icetears
 Share

Recommended Posts

Hei!

Som jeg kanskje fortalte når jeg var innom her sist, så kjøpte jeg meg en ny gitar i desember. En iBanez riktig nok, og som duger til mitt bruk - enda hvertfall :)

Denne har ett floydsystem.

Jeg prøvde å stemme den ned i helga og .. det gikk ikke så bra, strengene begynte å ta ned i 1 og 3 bånd, men dette fikk jeg fikset selv.

Det virkelig problemet er at den blir virkelig fort ustemt - nå den stemmes ikke ned, men utrolig nok etter min mening, oppover.

Jeg har strammet alle skruer jeg har trodd det har vært noe feil med, samt byttet alle strenger, men den blir fremdeles ganske uklar i klangen etter ett par strøk over strengene.

Sist den var inne på service måtte jeg ut med 2000, noe som er nokså dyrt for en student, så er det noen tips med hva jeg kan gjøre selv?

Edited by Icetears
Link to comment
Share on other sites

Og problemet var???????????????

Greit å skrive litt utfyllende om problemet som vi slipper å dra det ut av deg, hvis du vil ha hjelp da

Og problemet er oppdatert i førsteposten nå, jeg beklager virkelig at jeg har en touchpad på dataen som lever sitt eget liv, deriblandt trykket på "post innlegg" før jeg hadde kommet så langt som beskrivelsen...

Edited by Icetears
Link to comment
Share on other sites

Når du stemte gitaren ned, justerte du floyden til det? Og syntes 2000 kr for service hørtes veldig dyrt ut.

Nei, jeg trodde at det var å skru opp med umbrakonøkkel på floyden og stemte bare ned - så at strengen ble ganske så spente så jeg ombestemte meg og tok tilbake til A igjen.

Nå høres det ikke ut som en gitar.

Link to comment
Share on other sites

Har du strukket ut strengene skikkelig?

Det er veldig viktig..

2000,- for en service??

Jepp 2000kr :S men gjort er gjort med det.

Jeg byttet alle strengene når jeg gikk tilbake til A-toning. Men det er fremdeles noe som ikke fungerer helt merker jeg

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Når du stemmer med floyd kan det hende at kroppen senker seg/løfter seg når du holder på. Dette er fordi skruene under gitar kroppen ikke er "skrudd inn rett for tuningen". Altså Dersom den er stilt inn for standard E og du skal stemme til Drop C vil alt sansyneligvis fucke seg(kan også skje selvom du skal stemme i samme tuning som den alltid har vært). Da må du se om stolen løftes/senkes og deretter skru skruene under til den ligger vannrett når den er stemt (dersom stolen ligger en milimeter for langt ned/opp, vil dette ødelegge tonene). Altså det er to skruer som holder hele greia sammen disse kan skrus ut og inn. Kan være greit å bruke et batteri eller noe til å støtte stolen så den står i vannrett posisjon. Er en del filmer av det på youtube anbefaller å sjekke det ut. Dersom dette er problemet og kan løses slik burde det ikke koste mer en 100kr. Vet ikke om dette løser problemet ditt, men det er dette som de fleste sliter med ^^ Jeg brukte 6 timer å stemme min ned til D i fjor sommer xD

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.