Web Analytics
Jump to content

Problemer med floyd system.


Icetears
 Share

Recommended Posts

Hei!

Som jeg kanskje fortalte når jeg var innom her sist, så kjøpte jeg meg en ny gitar i desember. En iBanez riktig nok, og som duger til mitt bruk - enda hvertfall :)

Denne har ett floydsystem.

Jeg prøvde å stemme den ned i helga og .. det gikk ikke så bra, strengene begynte å ta ned i 1 og 3 bånd, men dette fikk jeg fikset selv.

Det virkelig problemet er at den blir virkelig fort ustemt - nå den stemmes ikke ned, men utrolig nok etter min mening, oppover.

Jeg har strammet alle skruer jeg har trodd det har vært noe feil med, samt byttet alle strenger, men den blir fremdeles ganske uklar i klangen etter ett par strøk over strengene.

Sist den var inne på service måtte jeg ut med 2000, noe som er nokså dyrt for en student, så er det noen tips med hva jeg kan gjøre selv?

Edited by Icetears
Link to comment
Share on other sites

Og problemet var???????????????

Greit å skrive litt utfyllende om problemet som vi slipper å dra det ut av deg, hvis du vil ha hjelp da

Og problemet er oppdatert i førsteposten nå, jeg beklager virkelig at jeg har en touchpad på dataen som lever sitt eget liv, deriblandt trykket på "post innlegg" før jeg hadde kommet så langt som beskrivelsen...

Edited by Icetears
Link to comment
Share on other sites

Når du stemte gitaren ned, justerte du floyden til det? Og syntes 2000 kr for service hørtes veldig dyrt ut.

Nei, jeg trodde at det var å skru opp med umbrakonøkkel på floyden og stemte bare ned - så at strengen ble ganske så spente så jeg ombestemte meg og tok tilbake til A igjen.

Nå høres det ikke ut som en gitar.

Link to comment
Share on other sites

Har du strukket ut strengene skikkelig?

Det er veldig viktig..

2000,- for en service??

Jepp 2000kr :S men gjort er gjort med det.

Jeg byttet alle strengene når jeg gikk tilbake til A-toning. Men det er fremdeles noe som ikke fungerer helt merker jeg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Når du stemmer med floyd kan det hende at kroppen senker seg/løfter seg når du holder på. Dette er fordi skruene under gitar kroppen ikke er "skrudd inn rett for tuningen". Altså Dersom den er stilt inn for standard E og du skal stemme til Drop C vil alt sansyneligvis fucke seg(kan også skje selvom du skal stemme i samme tuning som den alltid har vært). Da må du se om stolen løftes/senkes og deretter skru skruene under til den ligger vannrett når den er stemt (dersom stolen ligger en milimeter for langt ned/opp, vil dette ødelegge tonene). Altså det er to skruer som holder hele greia sammen disse kan skrus ut og inn. Kan være greit å bruke et batteri eller noe til å støtte stolen så den står i vannrett posisjon. Er en del filmer av det på youtube anbefaller å sjekke det ut. Dersom dette er problemet og kan løses slik burde det ikke koste mer en 100kr. Vet ikke om dette løser problemet ditt, men det er dette som de fleste sliter med ^^ Jeg brukte 6 timer å stemme min ned til D i fjor sommer xD

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.