Web Analytics
Jump to content

Shure SM57 og SM58


Atomic
 Share

Recommended Posts

SM57 er mest kjent for å mikke opp forsterkere, gitar og trommer mens SM58 er mer vanlig som sangmikk.

Men det går selvsagt an å bruke de begge veier, alt etter preferanser.

Så tror jeg at SM58 fanger opp lyden rundt seg, mens SM57 fanger opp lyden forran seg i en begrenset vinkling. Kanskje det som gjør den til en ypperlig og vanlig mikrofon til oppmikking av instrumenter og utstyr?

Link to comment
Share on other sites

Det samme jeg har hørt i alle år. SM57+sokk=SM58.

Njaaa, tror det er mer; SM57+sokk+gitter rundt sokken=SM58.

Men fra spøk til alvor. Der er nok som de sier at SM57 er mer rettet mot bruk til forsterkere og mikking av diverse instrumenter, og har mindre opptaksområde. Derfor har den også andre frekvenser som tas opp mer enn andre.

SM58 er mer en direkte vokal mikk, som har muligheten til å ta opp lyd litt mer rundt selve mikken, og som framhever andre frekvenser enn SM57.

Tror jeg...

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker 57 til oppmikking av kabinett og 58 til å synge i. Den andre gitaristen i bandet bruker 58 til oppmikking av kab. Det funker best sånn pga at vi har veldig forskjellig lyd . Han har ganske mye tynnere lyd enn det jeg har og da hjelper 58 til å få mer bånn. Jeg har bånn i massevis og da funker 57 best for meg.

Smak og behag!!

Link to comment
Share on other sites

Hej, jag hittar inget på Shures infosidor om att de skulle fånga upp ljudet på olika sätt men rätta mig gärna om jag har fel.

http://www.shure.com/proaudio/products/wir...sm57-lc_content

http://www.shure.com/proaudio/products/wir...sm58-cn_content

Här är de olika frekvenskurvorna:

http://www.shure.com/stellent/groups/publi..._sm57_large.gif

http://www.shure.com/stellent/groups/publi..._sm58_large.gif

Jag har också alltid hört att SM 58 utan stålkorg blir en SM 57 men personligen har jag bäst erfarenhet av 58 (utan stålkorg) när jag mickar upp förstärkaren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.