Web Analytics
Jump to content

Ehh, duger dette?


Orsus

Recommended Posts

Kom nylig i anskaffelse av Marshall 5210, gudene veit hvor gammal, reverb knappen er, vel, borte og den er litt skrubba opp. Betalte 1000,- for den da... :|

Er dette noe som kan brukes av en nybegynner, eller er jeg på utkikk etter ny igjen? :?

Link to comment
Share on other sites

Ettersom det er trans-amp fra Marshall, er det, ifølge min mening ikke noe å ha på. Men det kan hende du liker den, hvis du gjør det tar du var på den. Uansett, hvis du ikke liker den, kan du tjene på å pusse den opp igjen, knapper og nye skinn koster nøyaktig fire øre, og du får fort igjen en del spenn for det. Men som nybegynner amp tror jeg absolutt den funker.

Link to comment
Share on other sites

er ikke så kravstor jeg, fant ut at jeg kan bruke en mono jack plug istedenfor pedal til å bytte mellom kanalene :s Sikkert ikke så veldig bra for forsterkern da :

Regner med å kjøpe en bedre når jeg blir bedre selv, selv om det går sakte....

Link to comment
Share on other sites

Dette er jo en amp som ble laget i Jcm 800-perioden. Den er ikke så gærn, helt kurant cleanlyd. Med et høyttalerbytte og en grei vrengboks, kan den låte helt fin :)

Link to comment
Share on other sites

Har aldri vært borti den ampen.

- Vet ikke helt om gamle marshall transistor amper er det beste som fins, men hvis du liker den, og det holder for deg, da er det jo bra!

Michael Doyle's Marshall History Book :

5210

Power W RMS : 50

Application : Lead (!)

Type : Combo

Speaker : 1x12"

Year : 1981-91

Features : Channel switchin, reverb, and master volume

Her er det interesante:

"Solid state version of 4210"

Altså.. 4210n er combo verjonen av 2205, dvs JCM 800 Split channel, en veldig god 800, mange synes kanskje den beste.

Men hva så marshall i å lage en direkte transistor verjon av en av dems da beste rør amper?

Link to comment
Share on other sites

Forresten. Om den duger?

- Det er 100% opp til deg selv. Trenger du bedre? Synes du det låter bra? Helt uutholdelig lyd? Synes du at du spiller så mye at du kunne rettferdigjøre dyrere kjøp? Kommer du til å spille mye(mer) fremover?

Har du råd til dyrere? Har du lyst til å bruke mer penger?

Link to comment
Share on other sites

Har aldri vært borti den ampen.

-

Men hva så marshall i å lage en direkte transistor verjon av en av dems da beste rør amper?

På den tiden var det litt usikkert med rør, og produksjonen av disse. Mange fabrikanter så transistoramper som fremtiden, pga lettere vedlikehold og mulig mangelfull supply av nye rør. Det var rimelig mange shreddere på den tiden som spilte på ADA mp-1 og transistor-poweramps.

Kvaliteten på de rørene som var mulige å få tak i, var visst også så som så.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.