Web Analytics
Jump to content

Et solospørsmål


Dave_Murray
 Share

Recommended Posts

Forstår ikkje heilt kva du meiner, men det er kanskje greit å spele skalaene inn med ein gong, slik at du har den. Så har du å kunne spele den fort opp og ned: det er heilt sikkert greit å lære seg skalaen fort, men det kan nok ver litt sånn om og men. Kan sikkert ver greit i visse sammenhenger, men eg har aldri hatt bruk for å spele pentatonic skalaen fort opp og ned, ettersom eg baserer solospelet mitt meir på licks som sitter inne i fingrene (speler blues/soul/hardrock/rock/funk). Vetje heilt korleis det er i metal?

Link to comment
Share on other sites

Pentaen er kjekk å kunne. Jeg bruker den masse faktisk. Bruk tid på å lære deg den strøkent og i flere "former" (forskjellige måter å spille samme skala på). Hurtighet kommer etterhvert som fingrene lærer seg å bevege seg i et mønster. Da er det viktigere at du spiller rent og "in time". Sjekk Paul Gilbert på YouTube. Han kan ett og annet om dette.

Du kan sammenligne teknikken på gitar med en boksers trening på slag. Bokseren står forran speilet og slår rolig og kontrolert. Han ser dermed feilene sine i slaget og retter de opp ved neste slag. Slik holder han på til slagene er perfekte. Når det kommer til hurtighet så sitter slaget som en refleks og man gjør det riktig!

Slik er det med teknikk også. Øv på skalaer i rolig og kontrolert tempo, øk hastigheten noe, gjenta prosessen.... John Petrucci (Rock Discipline)

(Dette prinsippet kan du øve etter... lavt tempo...øke etterhvert med f eks 8 bpm)..

Men ikke fokuser kun på denne skalaen. Bruk også andre spennende skalaer og skalaer som utfordrer deg fysisk og musikalsk.

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Tror det er enklest og billigst å bestille rett fra nettsiden deres https://www.curtmangan.com/10-42-nickel-wound-set/ Jeg har ikke testet Curt Mangan selv, men har sett de får gode skussmål rundt om.
  • Beklager, jeg ser jeg var upresis. Jeg kunne tenke meg dette: * Bass-strenger fra et 009-sett * Diskantstrenger fra et 010-sett Takk for tips om å bestille fra strings and beyond. Hvor mye sånn omtrent koster det å få ting tilsendt derfra - det er vel både toll og frakt man må betale for?  Takk for tips, kan se etter dette merket. Fant ikke noe i Norge, men de har det sikkert på nettsiden Troll linket til.  Interessant. Det er jo ganske tynt, men kanskje prøver et slikt sett for å se hvordan det er. Takk for tips!
  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.