Web Analytics
Jump to content

Matthew Bellamy


Whammy
 Share

Recommended Posts

 • Replies 48
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

det er en Mason MB-1 (det ekte navnet vet jeg ikke, siden den har fått Matt sitt navn :P)

men lyden du er ute etter er nok fra kaoss panelet på gitaren :P veldig dyr liten sak som kan lage de mest utrolige lydene :P

Btw. Sounden kommer ikke bare fra gitaren, men også han som spiller :)

Link to comment
Share on other sites

Matt har brukt mye forskjellig opp gjennom årene.

Nå bruker han kun Manson-gitarer tror jeg. Tidligere har han bl.a brukt Gibson(SG og Les Paul DC), Parker, Fender og Peavey.

I studio har han brukt mange forskjellige forsterkere, men live brukte han Marshall(JCM 2000 DSL) fram til Absolution. Da tok vell Diezel over.

Men nå tror jeg han er tilbake på Marshall igjen.

Effektmessig så er vell Phase 90, Fuzz Factory, Whammy og Line 6 DL-4 de mest brukte.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken gitar/er er det matthew bruker? Jeg lurer på dette fordi jeg syns den har en sykt tøff sound.

Bellamy bruker Manson gitarer, som er spesiallagde gitarer for hans behov. Disse blir laget av Hugh Manson i hans butikk i Devon i England. Han får diverse effekter innebygd i gitarene sine, og han bruker vel mest Fuzz Factory (alle de sjuke lydene som lages før de framfører for eksempel 'Plug In Baby') og den lille skjermen som du ser er koblet til en Korg Kaoss Pad. Han bruker kun Mansons gitarer, og han har en del av dem. Han har også en Fernandes Sustainer i noen av gitarene sine.

Det nærmeste du kommer er å kjøpe Bellamys signatur modell, MB-1, som er produsert av Manson Custom Guitars. Du kan lese mer om herligheten her.

Jeg tror ikke du klarer å kopiere sounden hans 100 % om du kjøper denne gitaren, for han bruker mye utstyr og effekter for å få den. Men, som sagt, du kommer nok ikke nærmere enn det å kjøpe en MB-1, samt en Fuzz Factory, Kaoss Pad og Digitech Whammy. Da er du på god vei. Og det er jævlig dyrt. Gitaren alene koster over 30 000 norske kroner.

Edited by NCWP
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.