Web Analytics
Jump to content

MIDI på bass


MrWalker
 Share

Recommended Posts

Jeg har en GK3B-pickup på TRB6-en. Men jeg skulle veldig gjerne hatt MIDI på Clement Anne-bassen min, også.... Den har allerede piezo i stolen.

Kan jeg bruke RMC PolyDrive elektronikken?

Vil den fungere sammen med Roland GR-20?

Og vil funksjonaliteten være lignende det man får på GK3? Bl.a. mulighet for å blande synth og rent signal på samme måte?

Noen som vet hvor man evt. får tak i GK3-pickupene for intern installasjon? :)

Og hvor mye bedre er evt. AXON-trackingen?

Takker for hjelpen!

Link to comment
Share on other sites

Hallo.

Hva slags (hvilket merke) piezo er det i bassen din?

Jeg vet at RMC sier hans elektronikk fungerer best med hans pickuper. Og GraphTech sin elektronikk sier de fungerer best med deres pickuper. Synest å huske at du har GraphTech piezo elementer? Da er vel pre-ampen også GraphTech, og i så fall kan du lett sette på en modul som heter Hexpander som gir deg GK kobling på Ghost systemet.

En slik løsning vil gi deg både GK kobling og piezo lyd. Det samme gjør forsåvidt RMC sitt system.

For MIDI tror jeg ikke det er noen forskjell i "tracking" mellom piezo og vanlig magnetisk GK-3B pickup. Funksjonalitet er den samme for MIDI. (Kanskje er det litt forskjell om man skal bruke Roland V-Bass, den har innstillinger for magnetisk GK og for RMC piezo og for Graphtech Ghost.)

Jeg har i mine basser litt forskjellige løsninger.

I Conklin bassen er det RMC oppsett med PolyDrive pakken. Den har både GK kobling og piezo lyd.

Surine bassen derimot har ABM piezo elementer gjennom en (mono) Bartolini buffer, og en seperat Rolan GK intern pickup for GK signalet. Den interne Roland GK pickupen heter GK-KIT-BG og kan bestilles hos alle Roland forhandlere. Prisen er omtrent den samme som på den eksterne GK-3B.

Er det noe mer jeg kan hjelpe med så bare si fra. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Hipshot stol med individuelle piezo-elementer per streng. Jeg tror det er GraphTec elementer. Disse går gjennom en bro-kobling og inn på en Bartolini mono-buffer, men den kan byttes ut med noe annet. Jeg har kikket på RMC PolyDrive og Graphtec Ghost-systemene og jeg kunne helt sikkert byttet ut Bartolini-bufferen med en av dem. Vil kontrollene da ligne på de som er på Roland sin GK? Med bass, bass/synth, synth-switch, opp/ned og synth-volum?

Link to comment
Share on other sites

Bartolini buffer, ok. Den er jo fin.

Men det er nok best med GraphTech sin egen krets tenker jeg, sammen med Ghost piezo elementene.

Den har sannsynlig vis de samme brytere etc. som Roland systemet, min RMC har ihvertfall det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.