Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Første bandøvelse coming up


DotShadow

Anbefalte innlegg

Som emnetittelen foreslår så skal jeg og bandet snart ha vårt første øvelse sammen. Ingen av oss har spilt i band før, og jeg tenkte det kunne være fint å få litt tips fra noen som har litt mer peiling enn oss.

Noen som har noen gode tips til noen som skal begynne å spille sammen?

Sjangeren er Death Metal forresten, og vi har 2 gitarister, 1 bassist, 1 vokalist og 1 trommedasker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. Et band er jo en sosial gruppering. Hva med å bruke to minutter på hver, for å gjøre seg kjent med ambisjonsnivå, hvor mye tid man er villig til å bruke på bandet, og slikt?

Finn et par låter dere kan øve på. Er det helt uforberdt, dere mangler grep/riff/tekster, så blir det jo bare masse spilling uten mål og mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja avtal en sang eller to som dere øver inn hver deres del på forhånd. ellers blir det bare rot, så kan dere jamme frem noen låter sammen etter dere har blitt litt kjent med hvordan dere spiller i lag. så kan dere presentere eventuelle ideer for hverandre på sikt. samspill er viktigst. låtskriving kommer på sikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med de to foregående. Avtal 1 låt (det holder til å begynne med.) som dere øver inn hver for dere på forhånd. Bruk tid på å få inn den låta 100%. Da har dere et fundament å gå videre på. En planløs "jamøving" kan fort drepe all inspirasjon til å fortsette, selv om det også kan være gøy hvis man kjenner hverandre godt musikalsk, og har en nogenlunde lik musikalsk plattform.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har allerede snakket en del sammen og vi har kommet fram til å spille Guardians of Asgaard av Amon Amarth. De fleste i bandet (untak - vokalisten) har sagt seg enige til å bruke store deler av sommerferien til detta prosjektet. Etter det har vi ikke planlagt annet enn at vi skal spille Moonshield av In Flames og en konsert vi skal spille på til neste år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.