Web Analytics
Jump to content

Fender Stratocaster......WHAT?


Pål V
 Share

Recommended Posts

Hei..

Nå sitter jeg her og klør meg i hodet....

Sitter og ser på Fender Stratocaster... Jeg er lefty og utvalget begrenser seg... Jeg ønsker i utgangspunktet å ha en Humbucker i bridge possisjon, men finnes det ikke så er det slik det er..

Tremolo?....... Vet ikke helt ennå....

Har jeg forstått det riktig ved at det er Deluxe utgaven som er laget for "kjappe løp" og tilnærmet "shredde" stil?

Hva heter den halsen i så fall. Kan jeg kjøpe en slik hals å bytte ut denne på en Strat kropp med Hum i bridge pos?

Deluxe kommer vel ikke med Hum i bridge pos gjør den vel?.... :blink:

Kan noen Fender guruer hjelpe litt her.... :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Eg er neppe noen Fender-guru, men eg har eigd et par av de. Personlig ville eg ikkje gått for en humbucker i bridge posisjonen, fordi det ødelegger middle-bridge switch-posisjonen med den klassiske twang-lyden (jesus så dårlig eg er til å forklare). Dette er en av de mest brukte posisjonene på stratocasteren, så tenk deg om før du ofrer den :)

Tremolo kan du nok ikkje komme utenom hvis du vil ha en Fender Strat, det er skjeldent å finne en med hardtail (men tremoloen er lett å blokkere om du ikkje bruker den).

Nå kan det hende eg misforsto, og at du mente at du ikkje vet ka slags tremolo du vil ha på, i så fall har eg ikkje noe særlig peiling. Alle stratene eg har prøvd har hatt Fender sin standard floating bridge tremolo, men det fins jo folk som monterer på floyd rose.

Har prøvd en Deluxe, og den hadde ikkje noe merkbart "raskere" hals enn de andre amerikanerne eg har prøvd. Når du setter opp gitaren, eller får den satt opp av profesjonelle, så bare senk strengehøgden litt for å gjøre den mer "shredbar" (går det an å si?), så spiller alle sammen så og si like bra (hvis ikkje det er noe galt med gitaren selvfølgelig).

Håper det hjalp litt, og hvis ikkje så er det jo tanken som teller :P

Link to comment
Share on other sites

Det er vel mest det estetiske som skiller en Deluxe fra en American Standard? De som finnes i lefty står oppgitt som leftys på Fender sine nettsider. Ang. humbucker i stolposisjon er ikke dette noe stort problem å sette inn, da det er frest plass til humbucker. Du trenger bare et nytt plekterbrett (ELLER du kan skjære i det originale), men det koster 3-400 spenn :)

Men siden du vil ha shredde-hals, humbucker i bridge og ikke vibsystem, så er det kanskje ikke Strat du egentlig vil ha? Bare en tanke... :)

Link to comment
Share on other sites

Aphelion speaketh the truth. Det du beskriver høres mest ut som en super-strat av et slag. Kanskje en Ibanez hadde passa deg bedre? :)

Jeg har en Ibanez..... Som fungerer meget godt, men jeg skulle ønske det fantes en Fender (Stratocaster style) som også hadde noen av de samme egenskapene. Dog, jeg ønsker ikke de samme kvalitetene som jeg allerede har....

Hmmmm.... :-)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du allerede har en Ibanez med humbucker og shreddehals, så er det jo bare å gå all-out classic SSS Strat! De har ikkje ultralav action eller shreddehals som er lagd for max noter per sekund, men de er utrulig lettspilte og gode instrumenter som kan brukes til det meste! En strat med trippel singlecoils er jo så klassisk som det kommer, og den godlyden er vanskelig å finne andre plasser :)

Såvidt eg vet er det en del Deluxe modeller som har vintage noiseless pickups. Eg foretrekker vanlige vintage pickups sjøl om de lager litt ulyd med for mye gain. Nok en gang, bare mi personlige mening :)

Link to comment
Share on other sites

Det trenger ikke være det dummeste det hakoon... Men jeg er skeptisk til en "pinglete" singelcoil i bakrepossisjon.... Det er derfor jeg ønsker en Hum der..... Men det kan godt være jeg tar feil.. :)

Ellers så har jo Fender en annen lyd i kroppen enn Ibanez og det er egentlig den forskjellen jeg er på jakt etter (for å si det på en teit måte..)....

Men er som sagt redd for at jeg skal mene at en singel coil høres for "tynn" ut.... Tar jeg feil?

Link to comment
Share on other sites

Sett inn en EMG-SPC pot som du kobler bare på bridgepickup, og ha den på fullt hele tiden. :D

Fender Texas Specials singlecoils er fete saker, det samme gjelder EMG SA. Stock singlecoils kan kanskje låte litt pysete om du er vant til humbucker, men det finnes mange muligheter som ikke involverer å bytte til fullsize humbucker. Hørte jeg Duncan Hot Rails? :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.