Web Analytics
Jump to content

Forsterker til gitarist i metalband


DotShadow
 Share

Recommended Posts

Så jeg har funnet meg et band (yay) etter bare 5 måneder med seriøs spilling. Desverre stiller jeg svakt med en Roland Micro cube, så det er på tide å skaffe seg en ny forsterker. Som dere kanskje forstår så har jeg jo ikke spilt i alt verden med tid, så jeg har ikke lyst til å bruke rekordmye penger helt ennå.

Men uansett, så må jeg ha noe med litt mer futt i. Problemet er at jeg ikke har noen anelse om hva jeg burde skaffe meg. Noen gode forslag?

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye penger sånn ca har du tenkt å bruke på den?

uansett hva, så ville jeg kjøpt brukt. Sparer mye penger og du får bedre utstyr til f.eks 5000kr brukt enn nytt.

Støtter den, brukt er alltid bra.

F.k.s jeg fikk kjøpt en brukt Marshall forsterker til 3000kr, nyprisen på den var 9000kr og det var ikke noe galt med den.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, jeg støtter de gutta her.

Når jeg skal ha meg ny forsterker skal jeg kjøpe brukt, like bra som nytt. :)

Men hva er det du spiller for det meste ?

Arch Enemy, In Flames, Amon Amarth + masse småterier jeg har plukket opp.

Og en del jeg har funnet på på egenhånd.

Arch Enemy er det store.

Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat 6505 som jeg har sitti og sett på også :D

Men på tide å vise hvor lite jeg kan - Peavey 6505(+)... Når jeg søker på den finner jeg gjerne to deler av den - topp og kabinett. Topp har alle de morsomme knappene mens kabinettet gir fra seg lyden, korrekt?

Burde jeg skaffe meg en pakke sak med begge komponentene og hvor mye koster detta sånn ca. totalt?

Link to comment
Share on other sites

Husk at hvis du skal lete etter 6505 på bruktmarkedet så er 5150 akkurat samme amp, bare eldre!

Toppen er forsterkeren, kabinettet er en kasse med høyttalere i. Så du må nok ha begge deler for å få lyd :) Også har du comboer, som er alt i ett. Det er vel en 5150-combo til salgs på forumet her! :)

Kjøper du toppen så kan du f.eks. gå for et billig 212-kabinett (2 stk. 12" høyttalere). Det er endel mer praktisk enn et 412, som er mest vanlig.

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

topp+kabinett brukt kan koste rundt 10 000kr.

Anbefaler også 2x12 kabb. Funker fint hjemme og funker mer enn bra nok i band.

Ellers er det veldig mye bra utstyr man kan få tak i til under 10k viss man handler brukt azz.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbakemeldingene:)

Kommer nok til å ende opp med en Peavy 6505(+)/5150 til slutt. Er ikke hastverk å få tak i en, men det er nok det som blir valget.

Både Arch Enemy, In Flames og Dark Tranquility (tror jeg) har brukt den i sin tid så det er vel egentlig et must for meg^^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.