Web Analytics
Jump to content

Ødelagd Screamer combo?


Adversary
 Share

Recommended Posts

Først må jeg si at jeg nettopp har begynt med gitar og har lite peiling på slikt, men har 2 års elektro opplæring så litt har jeg.

For noen måneder siden kjøpte jeg en Engl Screamer 50w combi forsterker som har fungert helt greit inntil de siste to månedene.

Problemene begynte med at forsterkeren laget dure-lyder som varierte opp og ned alt etter som den følte for det, av og til mye, av og til lite. Og det fortsatte uansett om jeg brukte stand by-knappen.

Men nå nylig har det blitt enda verre, lyden kan være helt fin i de to første minuttene jeg spiller, men plutselig braker det løst og det kommer en helt forjævlig, skjerende lyd etterfulgt et villt makkvert i hamsterburet som står et par meter unna. :lol:

Først mistenkte jeg at det kunne være kortsluttning i en noe skjeiv jack-plug, men etter å ha prøvd flere kabler og til og med uten kabel, er det nok ikke det som er feilen.

Garantien gjelder ennå, men det er ett slit å sende 20kg forsterker i posten så vil helst finne ut hva det kan være først.

:) Bare spør om dere trenger mer info.

Link to comment
Share on other sites

Det kan høres ut som at du har ett mikrofonisk rør. Er det sånn at du kan spille, og så plutselig så skriker forsterkeren og vil ikke stoppe selv om du skrur ned lyden på gitaren og gjerne av standbyknappen?

Link to comment
Share on other sites

Da må du bare bytte rør. Så ordner det seg. Det du kan gjøre er å ta av de blanke "kapslene" rundt preamprørene. Så slår du på ampen og banker FORSIKTIG på de med en sånn blyant med viskelær på enden. Da merker du raskt hvilket rør det er som er mikrofonisk. Jeg vet ikke om mikrofoniske rør blir dekket av garantien. Men du kan jo spørre der du kjøpte ampen.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg finner ut hvilket og hva slags rør det er snakk om, er det noe problem å bytte det selv?

Edit: kikka nærmere på saken, og det ser ut som den ene "kapslen" som du sier, er helt herpa, tenker jeg sender inn forsterkeren så snart jeg får svar. :)

Edited by Adversary
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.