Web Analytics
Jump to content

Et spørsmål om mA, pedaler og strømforsyninger


Konnis
 Share

Recommended Posts

Jeg har antageligvis mistet creds her på forumet når jeg sier dette, men nå har jeg vendt blikket mot dette: http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1812 og http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1813.

Men nå har jeg et spørsmål: strømadapteret leverer 800mA; er ikke dette litt lite? Så at det stod 300mA på min Bad Monkey; er dette hvor mye strøm denne trekker, eller er det hvor mye den tåler elns?

Så så jeg på denne: http://www.gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1257

Åtte 9-volt DC ut , alle deler på samme jording. Totalt 500 mA

Enda mindre enn jalla-løsningen! Hva betyr alt dette??

Link to comment
Share on other sites

Det er hvor mye strøm den trekker. De som lager disse pedalene, pleier å "ta i så det knaker" når de skriver opp strømbehovet, de fleste pedaler bruker mindre strøm enn det som er oppgitt.

Det er fryktelig mye jåleri ute og går når det gjelder strøm til pedaler. Stort sett funker balanserte saker fra Clas utmerket, til en brøkdel av prisen.

Dingsen du linker til, er nok ikke beregnet til mer enn et par pedaler. Har du mange, bør du koste på deg en større en. Balansert er fint. Det har noe for seg.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg mener en større strømforsyning, og så den fordelerkabelen. Den størmforsyningen der er ikke beregnet på ett pedalbrett, men på en boks eller to. Har du mange, så bør man egentlig legge sammen mA- kravet til alle pedalene man har, og så kjøpe en strømforsyning som leverer like mange mA som alle pedalene krever. Ofte holder det fint med noe som er litt mindre enn summen, for som sagt så tar produsentene ofte godt i. Dessuten bruker du vel ikke alle samtidig, som regel?

Det å fore la oss si ti pedaler med den dingsen der (link en) hadde ikke jeg kastet bort tid på å teste ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg trodde pedalene trakk strøm hele tiden så lenge kabelen er plugget i - gjelder dette når det går via batteri? Eller trekker en pedal som er aktivert, mer strøm enn en pedal som ikke er aktivert, når det går på strømkabel og ikke batteri?

Hvis jeg beregner å kjøpe strømforsyning for 7 pedaler:

1. Tuner

2. Wah

3: OD

4: Dist.

5: Fuzz

6: Phaser

7: Delay

tror dere 1,7A holder? Vet at den ene pedalen min (Bad Monkey) trekker 300mA (står det), Crybaby-eliminatoren leverer 200mA og leste at den svære grafiske EQ'en til BOSS trekker 120mA, tipper da at Metal Zonen ikke trekker noe mer ihvertfall.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

De aller fleste pedaler trekker strøm når input-jack er tilkoblet når det gjelder batteri. Dette fordi å unngå forsinkelser når kondensatorer er strømløse. Snakk om mikrosekund, men det er da noe . Det eneste som varierer er hvor mye strøm i på/av stilling.

1.7A eller 1700mA holder i massevis.

Jeg lager alle pedalene mine selv, og lager i et DC-filter som fjerner jordstøy og rippelspenning så jeg bruker bare et simpelt adapter fra Behringer e.l.

Jeg vil tro de fleste pedaler av ordentlig sort har noe liknende.

Mitt adapter tåler 1700mA før det kneler og jeg har hadd 12 pedaler på det meste. Tåler nok et par til uten problem.

Link to comment
Share on other sites

Det er ekstremt stor forskjell på hvor mye pedaler drar. T-Rex Replica drar vel 250mA, mens en streit Dunlop wah drar noe rundt 2mA :P

Dette er nok fordi det er mye mer grå røyk i en Replica. Prøv å slipp ut litt av den, skal du se at den blir noe rimeligere i drift... Skal dog sies, at da mister du muligens noe av godlyden ^_^

Link to comment
Share on other sites

Visual sound 1 spot adapteren er på 1.7A. Og den er ikke så avskrekkende dyr. Jeg har bare hatt gode erfaringer med den. Men hvis du skal kjøre noen pedaler i effektsløyfen vil jeg anbefalle deg å ha to adaptere.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke sjekka manualen, så bare at det stod "Use Harman Power Adapter PS200R. Output 9VDC, 300mA"

men 1,7A funker fett med andre ord. Kult. Da får jeg sjekke om de selger den godeste 1 spot-saken noen steder!

Edit: ebay er også en mulighet, da. Noen som gidder å sende link til en VS 1 spot-combo pakke som funker her i Norge? Fant en til UK, men de har jo en helt annen støpsel-design enn oss. Stod også i en beskrivelse i en annonse, der selgeren sa at han (eller butikken, husker ikke om det var butikk) sendte med et gratis adapter så den kan brukes i Europa og. Noen erfaringer med dette? Blir det veldig kronglete/klumpete?

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.