Web Analytics
Jump to content

The Gallery - Camden London


MrWalker
 Share

Recommended Posts

reiste over hit med Matt Pulcinella bassen under ene armen, kona og bagasjen under den andre. Lørdag kl. 11:30 møtte jeg kjøperen på The Bass Gallery i Camden. En fantastisk butikk!!! Jeg så følgende basser:

Music Man (Bongo, Stingrays, ++)

Fender (alt mulig rart)

Sadowsky

Overwater

Sei

Bassline

MTD

Status

Ibanez

Yamaha

Dean

Cort

Lakland

Dingwall

+ et lass av andre mer eller mindre berømte merker. Husker ikke i farten alt sammen. Men det var hundrevis!!!! :-)

Og jeg endte opp med å kjøpe meg en Lehle 3@1 boks (ABC-switcher i stereo).

Mer senere!!! :-)

Reise-basse-nissen

Link to comment
Share on other sites

Dette var det åpenbart utrolig interesse for!!! *hahaha*

Var innom Denmark Street, også. The Bass Cellar var mye kjedeligere enn The Bass Gallery (som kanskje er Europas best utstyrte bassforretning!). I Bass Cellar hadde de Squier, Yamaha, Ibanez, Fender, MusicMan og Peavey + noen andre relativt uinteressante basser. Ikke noe som pirret nysgjerrigheten min litt en gang. Vintage And Rare Guitars hadde et par gamle Fendere (bl.a. en 1964 Precision bass som så ut som den var tatt ut av kassen for første gang i går) og ellers noen Nashville Guitar "relic'ed" basser. Artig for vintage Fender-freaker, men ikkeno for me. :)

Men det var en god del gitarer i Denmark Street, så gitar-frelste vil nok finne mye der. Og massevis av effektbokser og slikt. Men prisene var ikke spesielt gode.

På Bass Gallery var det mye kulere! Massevis av boutique-basser, massevis av forsterkere, og man trenger minst en dag om man skal komme gjennom alt. Det er helt utrolig hvor mye kult de hadde der. Vintage basser, moderne basser, singlecuts, Jazz-basser av alle tenkelige utgaver, til de mest bisarre custom-jobbene. Halvakkutiske, helakustiske, you name it. :-)

Av merker, Squier, Fender, MusicMan, Cort, Dean, Ibanez, Yamaha, Status, Overwater, Sei, MTD, Dingwall, Sadowsky, Lakland, Johnson (ja, billig-billig), MusicMan, NSD, BassLine, Spector, Warwick, Aria, Burns, Gibson, Rickenbacker, Moon, Alembic, +++ (altfor mange til å huske!!!) Men de hadde det meste! :)

Så for de som skal til London, ta turen innom The Bass Gallery!!!! :)

Når det gjaldt flyturen frem og tilbake, så gikk det smertefritt. Ingen spørsmål i tollen når jeg kom til England. Når jeg kom tilbake lurte tolleren på hva jeg hadde i kassen min. Jeg sa at jeg hadde den med da jeg reiste ut (noe jeg enkelt kunne argumentert for, all den tid jeg reiste med en pappkartong utenpå kassen, og den var adressert til min hjemmeadresse fra USA. Altså ingen spesiell grunn til å ta med bare en pappkasse tur-retur England? :)

Hohner BBass6-en har jeg ikke fått testet ut skikkelig enda, men den virker ok. Skal sette nye strenger på den ikveld. Litt usikker på om jeg skal stemme den E-F eller H-C.... om jeg skal ha den, vil jeg ha E-F, om jeg skal selge den videre er vel H-C mer aktuelt. Får prøve litt. *hehe*

Alt i alt en ok tur! Vi fikk jo med oss litt mer av London enn The Gallery og The Bass Cellar, da!

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

Å, forresten....

De har en liten søting på Bass Gallery. Han heter AJ og har de mest eksklusive klatre-trærne noen av hans rase noen gang har kvesset klørne på! Han er forresten 10 uker gammel og av typen "Tabby". (Tror jeg, da)

post-846-1244016391_thumb.jpg

post-846-1244016543_thumb.jpg

post-846-1244016391_thumb.jpg

post-846-1244016543_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har vært i Denmark Street en gang. Det ble så mange inntrykk at jeg nesten ikke husket en sk.. etterpå. Hjalp sikkert ikke at kone og barn var med på turen - burde nok hatt noen timer helt for meg selv og tusslet rundt der ja. Regner med du erfarte litt av det samme.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg gjorde nok det! :)

Nå hadde jeg bare kona med, og hun var tålmodig nok hun. Det var hun forsåvidt på Bass Gallery, også. Men det største problemet er at du blir "fartsblind"! Du vet ikke hvilken ende du skal begynne i! Og dessuten... på bass gallery er de ikke særlig happy om du tester basser uten å spørre. Og dermed er det en sperre for å ta seg til rette. Skjønner det selvsagt godt, det er ikke noe kult å skulle selge en bass til 50.000 om noen har laget et svært fett hakk midt i front! *hehe*

Men Denmark Street må være et mye større mekka for gitarister enn for bassister. For dere er det tonnevis med gitarer å sikle på og drømme om. Ikke fullt så fett for bassistene. Men bevares... sammenlignet med norske musikkbutikker blir det jo overveldende! :)

Jeg har et par bilder til på telefonen fra Bass Gallery. Skal legge ut i kveld. Glemte selvsagt kameraet... :( Så dårlige mobilbilder får holde.

Fikk forresten prøvd en Dingwall fanned fret bass for første gang (den som viser foran katta her ovenfor). Kan se at det vil fungere på båndbass... men fretless? Ikke for meg, ihvertfall! Blir nok ikke noen fanned bass for meg, men artig prinsipp. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Så ikke noen grunn for å poste her før du kom med "mer senere"en din, hehe.

Ble sittende fast på en butikk i Denmark street engang,tror det var en 1975 Rickenbacker 4001 (Hadde kjøpt den hadde jeg hatt penger til det der og da :P)

Må vel få tatt meg en tur til London snart.. Må bare få kontoen i balansen etter at jeg har kjøpt min neste "jegvetafaenhvadetblir" bass..

Link to comment
Share on other sites

Du har uspesifisert GAS, Martin! :)

Du har den typen som går i kategorien "Nå kjøper jeg snart hva som helst, bare det har 4/5/6/7 strenger og har basstoner som hovedformål" (stryk det som ikke passer).

kunne jo alltids solgt deg Clement/Statusen min....

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Nei, Jeg kjøper ikke en P bass til, der er jeg fornøyd :P

Tror jeg har bestemt meg nå, men det er fremdeles 1 uke til lønnen kommer, så... og ikke frist! :P

Link to comment
Share on other sites

Så gøy. Hadde lyst til å besøke The Gallery selv da jeg var i London i februar, men skjemaet var tett nok allerede. Kanskje neste gang? Og, så er det sikkert enda mer gøy å være der om man har penger å bruke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.