Web Analytics
Jump to content

trenger litt hjelp angående en gitar


Opethmaniac
 Share

Recommended Posts

Jeg har en LTD Viper 200-FM

dette er specsa:

VIPER-200FM

* Set-Neck

* 24.75” Scale

* Agathis Body

* Flamed Maple Top

* Mahogany Neck

* Rosewood Fingerboard

* 42mm Standard Nut

* Thin U Neck Contour

* 24 XJ Frets

* Black Nickel Hardware

* ESP Tuners

* TOM Bridge & Tail

* ESP LH-301 (B&N) p.u.

w/ Push-Pull Coil Tap on Tone Control

* Finish: STBC, STBLK

Situasjoen er nå slik at jeg trenger to gitarer på scenen. Jeg spiller hovedsakelig på en Jackson RR5, som som vanlig er stemt i drop D, ettersom mesteparet av sangene våre er i nettop drop D. Men har enkelte i drop B og noen få i drop C

Jeg lurer på om det er verdt å oppgradere denne LTD en med fx et par active pickups, som fx 2x EMG 81s eller EMG81/60, eller noe sånt, eller om det er verdt å invistere i fx en 7 strenger, eller en annen gitar.

Jeg er veldig glad i denne gitaren, liker følelsen av den godt, men jeg liker ikke pickupsene på den atm. De er veldig grumsete og upresise i mine ører.

Hva syntes dere?

Link to comment
Share on other sites

Er ikke det sinnsykt mye punch i disse gitarene? Har spilt litt på en M-100FM med "LTD pickups" og agathis kropp. Mye punch men veldig grumsete lyd. Jeg tviler på at det vil hjelpe så mye med nye pickups, da det er gitaren som er slik. Låter også veldig punchete og urent selv om man ikke plugger den i en forsterker. Jeg hadde kanskje prøvd å selge den og kjøpe en litt bedre gitar. Legge til 1-2k og kjøpe en brukt Epiphone, Ibanez eller PRS SE f.eks.. Disse har en tendens til å bli bedre når man bytter pickups. Men det er ikke sikkert du trenger å bytte pickups på disse gitarene. Funker bra nok viss det skal være gitar nr2.

EDIT: Jeg sier bare dte jeg tror. Så viss du har en god følelse angående gitaren, så kan du jo selvsagt prøve å bytte pickups og se om det hjelper.

Viss ikke, så får du ta ut EMG'ene, selge gitaren stock og sette inn EMG'ene i en annen gitar ;)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Du kan vurdere å bruke "EDIT"-knappen neste gang istedenfor å spamme i din egen tråd med så korte mellomrom ;)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.