Web Analytics
Jump to content

Teknisk info om gitar


Puddel74
 Share

Recommended Posts

Eg synest det kunne vore greitt med ein tråd med teknisk informasjon om gitar. Har ikkje klart å finne ein slik her inne, men eg beklagar om eg tek feil. Reknar med det er mange nybegynnarar som lurar på ein del ting om gitaren, og det er ikkje alt eg veit sjølv heller.

Dersom denne tråden blir bra håpar eg at eg kan legge info frå innlegga inn i fyrste innlegg som ei oversikt. Moderatorar må gjerne hjelpe til med dette dersom eg er lite aktiv her inne.

Følgande opplysningar er tenk som eit utgangspunkt, men kan gjerne utvidast:

- Oversikt over alle delane på gitaren (med namn)

- Liste over ulike typar pickupar (gjerne med forklaring til forskjellen mellom dei)

- Forklaring til elektronikken i ein gitar

- Oversikt over innstillingane på gitaren (pickup-velgar, tone-kontrollar mm, avhengig av gitartype)

Eg veit at det meste av dette er mulig å finne på google, wikipedia mm, men det synest det er greitt å ha det lett tilgjengeleg i forumet når eg likevel ser på ulike innlegg her.

Eg rettar meg sjølvsagt etter fleirtalet dersom det ikkje er ønskeleg med ein slik tråd her inne.

Sidan det er mykje eg ikkje har oversikt over sjølv vil eg gjerne at andre bidrar med god informasjon slik at vi kan bygge opp ein god info-tråd :)

EDIT:

Berre for å gjere det klart, eg har sett på tråden "Alt om gitar", men sakna den oversikta eg snakka om. Kunne kanskje vere ein idé å legge denne typen info inn der i staden :P

Edited by Puddel74
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.