Web Analytics
Jump to content

Billig forsterker til hjemmebruk


Recommended Posts

Hei!

Jeg skal kjøpe meg ny forsterker, men jeg syns det er litt for mye å velge i så det er litt vanskelig å bestemme seg... :ninja:

Så jeg trenger litt hjelp.

-Spiller mest rock og litt blues.

-Max pris 3000.

-Kjøper gjerne brukt.

-Skal brukes til en Ibanez rg350 DX

Har sett litt på Vox vt 30...men er det egentlig noe å satse på?

Syns liksom det virker litt ''jalla'' med alle de her effektene og det :ninja:

Håper på hjelp :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Nisse

Hvis ampen er til hjemmebruk er Vox vt 30 et eminent valg. Ellers bruker jeg en Cube 30 som øvingsamp, og et digert "svin" med rør til gigs! Poenget med alle presets er at du kan konsentrere deg om å øve, slipper alt herket med oppvarming av rør, og effektbokser. Du kan spille litt i mens du venter på at potene koker, uten alle dikkedarier som ligger i "fullamps"

Link to comment
Share on other sites

en vt 30 må være den ultimate øvingsamp for å ha hjemme. Har selv en vt 15 som jeg kjører gjennom ett 212 kabinett. Laget meg uttak og bryter for å slå av den innebygde høyttaleren.En fin ting med den nye vt serien er den styrkebryteren på baksiden(attenuator) som du kan redusere wattstyrken helt ned til 0,5 watt. Det gjør at det går å spille med mye gain uten å skremme vettet av de du bor sammen med.

Link to comment
Share on other sites

En fin ting med den nye vt serien er den styrkebryteren på baksiden(attenuator) som du kan redusere wattstyrken helt ned til 0,5 watt. Det gjør at det går å spille med mye gain uten å skremme vettet av de du bor sammen med.

Hej, bara en fråga, varför har man en attenuator när det inte sitter rör i powerampen? Det finns väl mastervolym på förstärkaren så hur mycket gain man vill ha väljer man väl med gain-ratten och hur mycket volym man vill ha väljer man väl med mastervolym-ratten, eller? Jag vet att man använder attenuator på "riktiga" rörförstärkare för att man ska kunna få rören att jobba på en lägre volym men är det någon poäng när det inte sitter rör i powerampen? Alltså jag bara frågar :) .

Link to comment
Share on other sites

Attenuatoren gjør ingenting nei. Det sitter ett rør i preampen, og det røret er jo ikke utsatt når man pumper ampen høyt uansett.

Eneste effekten jeg ser for meg at den har er å få transistorampen til å låte som grøt på lave volumnivåer.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du venter til jeg har kjøpt meg ny amp, får du Valvekingen min for 3000kr. B)

Eller at du selger den til han nå med engang, lar være å kjøpe gitar - så har du råd til en skikkelig amp ;)

EDIT: til 3000kr ville jeg personlig gått for en brukt Valveking. Rør, spiller høyt nok i de fleste sammenheng og rør igjen ^^,

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.