Web Analytics
Jump to content

Noen som har tips for å få ut mere overtoner på vrengkanalen


morten
 Share

Recommended Posts

Jeg savner litt mere jucy lyd og overtoner på lead kanalen! noen som har tips? Jeg har en Koch multitone, altså en trekanals amp. Cleankanalen og Crunge kanalen er jeg godt fornøyd med, men er lit missfornøyd med leadkanalen. Ved mye gain blir det lit for mye "fuzzboks" og mye mellomtone.

Finnes det noen bokser som kan erstatte leadkanalen.. f.eks od-2 ds-1 el liknende? eller finnes det noen andre lure tips? noen som har peilig på hvordan få frem mere overtoner!? Fikk forøverig frem mye mere overtoner på Peavy`en jeg hadde før.. selv om det var lite mellomtone og punch i bunn..

Jeg liker 80talls rockelyd. f.eks Mads Eriksen, Steve lukather, Børge Petersen Øverleir osv. god sustain og deffinert lyd

Link to comment
Share on other sites

Glemte å si at jeg har en TC. G-Force også i oppsettet og midibrett.. skal man da koble effektene inn i effektinngangene på midibrettet, eller skal man koble mellom gitar og forsterker? På G-force`n er det jo også frekvensfilter, men ærlig talt har jeg ikke peiling på frekvenser, så det blir vanskelig å vite hva man skal kutte vekk, eller legge til.. blir til at en skrur seg lit bort som regel.. Når jeg legger til compressor eller gate, virker det som det blir enda mindre overtoner og mere steril lyd..Som regel tar jeg en standard preset og modifiserer den ut i fra mine ønsker..

Link to comment
Share on other sites

jeg vil generelt advare mot å brukekompressor på gitar. Iallfall for min egen del. Det går så til de grader ut over spillfølelsen.

Derimot bruker jeg mye kompressor når jeg MIKSER etterpå, men da går det ike utover spillfølelsen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker nesten ikke Compressor i det heletat. men greit å legge inn 5-10% i mixen om du skal ha en tynn og tight rytmelyd. Midibrettet styrer G-Force`n ja og er kobla mot den. Jeg bruker den seriekobla effektsløyfa i ampen. Har også ei paralell.

Skal prøve å lage en preset fra emty routing og prøve og feile lit på frekvensene..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Tja..noen forslag. Kanskje noen har skrevet dem allerede. Orket ikke lese hele diskusjonen. Men mine tips i alle fall.

-Velg den pickup`n på gitaren med lysest tone.

-skru opp treble på eq

-Vreng er en bra ting. har du ikke nok i ampen, så kan du kjøre en vrengpedal før den.

-ikke skru tonekontrollen på harpa di for mye i feil retning..:P

Dette er ganske logiske faktorer egentlig. Men angående compressor/sustainer. Så liker jeg ikke å bruke det, ikke med for harde instillinger i alle fall. To grunner til det. Det pusher opp mye støy og strenge u-lyder. Og kan gi spillinga en litt for "linjeaktig" dynamikk..i alle fall på solo. Har du dårlige pickuper kan du lett få uønsket feedback..:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.