Web Analytics
Jump to content

Noen som har tips for å få ut mere overtoner på vrengkanalen


morten
 Share

Recommended Posts

Jeg savner litt mere jucy lyd og overtoner på lead kanalen! noen som har tips? Jeg har en Koch multitone, altså en trekanals amp. Cleankanalen og Crunge kanalen er jeg godt fornøyd med, men er lit missfornøyd med leadkanalen. Ved mye gain blir det lit for mye "fuzzboks" og mye mellomtone.

Finnes det noen bokser som kan erstatte leadkanalen.. f.eks od-2 ds-1 el liknende? eller finnes det noen andre lure tips? noen som har peilig på hvordan få frem mere overtoner!? Fikk forøverig frem mye mere overtoner på Peavy`en jeg hadde før.. selv om det var lite mellomtone og punch i bunn..

Jeg liker 80talls rockelyd. f.eks Mads Eriksen, Steve lukather, Børge Petersen Øverleir osv. god sustain og deffinert lyd

Link to comment
Share on other sites

Glemte å si at jeg har en TC. G-Force også i oppsettet og midibrett.. skal man da koble effektene inn i effektinngangene på midibrettet, eller skal man koble mellom gitar og forsterker? På G-force`n er det jo også frekvensfilter, men ærlig talt har jeg ikke peiling på frekvenser, så det blir vanskelig å vite hva man skal kutte vekk, eller legge til.. blir til at en skrur seg lit bort som regel.. Når jeg legger til compressor eller gate, virker det som det blir enda mindre overtoner og mere steril lyd..Som regel tar jeg en standard preset og modifiserer den ut i fra mine ønsker..

Link to comment
Share on other sites

jeg vil generelt advare mot å brukekompressor på gitar. Iallfall for min egen del. Det går så til de grader ut over spillfølelsen.

Derimot bruker jeg mye kompressor når jeg MIKSER etterpå, men da går det ike utover spillfølelsen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker nesten ikke Compressor i det heletat. men greit å legge inn 5-10% i mixen om du skal ha en tynn og tight rytmelyd. Midibrettet styrer G-Force`n ja og er kobla mot den. Jeg bruker den seriekobla effektsløyfa i ampen. Har også ei paralell.

Skal prøve å lage en preset fra emty routing og prøve og feile lit på frekvensene..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Tja..noen forslag. Kanskje noen har skrevet dem allerede. Orket ikke lese hele diskusjonen. Men mine tips i alle fall.

-Velg den pickup`n på gitaren med lysest tone.

-skru opp treble på eq

-Vreng er en bra ting. har du ikke nok i ampen, så kan du kjøre en vrengpedal før den.

-ikke skru tonekontrollen på harpa di for mye i feil retning..:P

Dette er ganske logiske faktorer egentlig. Men angående compressor/sustainer. Så liker jeg ikke å bruke det, ikke med for harde instillinger i alle fall. To grunner til det. Det pusher opp mye støy og strenge u-lyder. Og kan gi spillinga en litt for "linjeaktig" dynamikk..i alle fall på solo. Har du dårlige pickuper kan du lett få uønsket feedback..:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.