Web Analytics
Jump to content

DI mellom amp og kabinett


bassebror
 Share

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med å ha DI box mellom amp og kabinett i live sammenhenger?

Da får man jo amplyden rett i pulten, og da får jo man lyden ut slik man vil....

Spørsmålet er om DI eller ampen tåler det? :blink:

Men i bunn og grunn så er det vel like greit å bare kjøpe seg en

Electrovoice%20RE20.jpg

så skal det vel ordne seg ^_^

bare lurer lizam

Link to comment
Share on other sites

Ettersom det er i bassavdelingen du spør, regner jeg med at det er bass det er snakk om. Veldig vanlig å bruke D.I på bass rett i P.A, og det funker veldig greit. Men det du skal være klar over, er at det ikke er ampen som kjøres i D.I, men selve bassgitaren. Det betyr at det er direkte-signalet fra bassen som går rett i bordet. Signalet tappes vanligvis ut fra D.I. igjen til bass-ampen for monitoring på scenen. De fleste bassister jeg kjenner pleier å gjøre det sånn. I alle fall live. Mikking av bass-amp live har jeg liten erfaring med, men kan se for meg litt problemer ifht. "bunn-feed", men med en god nok mic, regner jeg med at det heller ikke er noe problem.

Mange "moderne" bassamper har også D.I. innebygd i ampen, slik at man slipper en ekstern boks. Noen har kanskje til og med høytaler simulator uten at jeg har noe greie på det.

Edit: Ser nå at det muligens er ampen du tenker å koble i D.I for å få amp-lyden i P.A. Det kommer ikke til å funke. I alle fall hvis det er høytaler utgangen(e) du tenker å tappe fra. I verste fall blåser du ampen.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Bruker en POD x3 live slik at disse fjompenissene av noen lydmenn ikke gjør lyden MIN til SIN......

Edited by Thunder Fingers
Link to comment
Share on other sites

Har ikke de fleste bassamper enten Line Out eller XLR-utgang?

Ingen aning :) . Men fördelen med tex Red box pro är att du får med färgningen från powerampen också. Som jag har förstått det så är ofta line out:en sista steget FØR powerampen.. ehh, tror jag :) . Men det är å andra sidan kanske inte en fördel när vi snackar om bas?

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg er både bassist og lydmann..

Uansett om du kobler deg til PA'n med DI box eller via mic. eller begge deler, så er det til syvende og sist lydmannen som bestemmer hvordan bassen låter i PA'n.

Hvor i lydbildet (mixen) den skal ligge for å komme til sin rett!

Så om bassisten liker en ullen, grautete og udefinerbar lyd i bassanlegget, er det ikke sikkert at dette passer inn i det totale lydbildet som skal ut til publikum.

Når det er sagt, så vil en "årntli" lydmann be deg spille litt i bassanlegget ditt, gjerne spørre om dette er "din" basslyd, for så å gjøre sitt beste for at dette blir formidlet ut gjennom PA'n. På samme måte med trommer og gitar etc..

-Helge

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.