Web Analytics
Jump to content

DI mellom amp og kabinett


bassebror
 Share

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med å ha DI box mellom amp og kabinett i live sammenhenger?

Da får man jo amplyden rett i pulten, og da får jo man lyden ut slik man vil....

Spørsmålet er om DI eller ampen tåler det? :blink:

Men i bunn og grunn så er det vel like greit å bare kjøpe seg en

Electrovoice%20RE20.jpg

så skal det vel ordne seg ^_^

bare lurer lizam

Link to comment
Share on other sites

Ettersom det er i bassavdelingen du spør, regner jeg med at det er bass det er snakk om. Veldig vanlig å bruke D.I på bass rett i P.A, og det funker veldig greit. Men det du skal være klar over, er at det ikke er ampen som kjøres i D.I, men selve bassgitaren. Det betyr at det er direkte-signalet fra bassen som går rett i bordet. Signalet tappes vanligvis ut fra D.I. igjen til bass-ampen for monitoring på scenen. De fleste bassister jeg kjenner pleier å gjøre det sånn. I alle fall live. Mikking av bass-amp live har jeg liten erfaring med, men kan se for meg litt problemer ifht. "bunn-feed", men med en god nok mic, regner jeg med at det heller ikke er noe problem.

Mange "moderne" bassamper har også D.I. innebygd i ampen, slik at man slipper en ekstern boks. Noen har kanskje til og med høytaler simulator uten at jeg har noe greie på det.

Edit: Ser nå at det muligens er ampen du tenker å koble i D.I for å få amp-lyden i P.A. Det kommer ikke til å funke. I alle fall hvis det er høytaler utgangen(e) du tenker å tappe fra. I verste fall blåser du ampen.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Bruker en POD x3 live slik at disse fjompenissene av noen lydmenn ikke gjør lyden MIN til SIN......

Edited by Thunder Fingers
Link to comment
Share on other sites

Har ikke de fleste bassamper enten Line Out eller XLR-utgang?

Ingen aning :) . Men fördelen med tex Red box pro är att du får med färgningen från powerampen också. Som jag har förstått det så är ofta line out:en sista steget FØR powerampen.. ehh, tror jag :) . Men det är å andra sidan kanske inte en fördel när vi snackar om bas?

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg er både bassist og lydmann..

Uansett om du kobler deg til PA'n med DI box eller via mic. eller begge deler, så er det til syvende og sist lydmannen som bestemmer hvordan bassen låter i PA'n.

Hvor i lydbildet (mixen) den skal ligge for å komme til sin rett!

Så om bassisten liker en ullen, grautete og udefinerbar lyd i bassanlegget, er det ikke sikkert at dette passer inn i det totale lydbildet som skal ut til publikum.

Når det er sagt, så vil en "årntli" lydmann be deg spille litt i bassanlegget ditt, gjerne spørre om dette er "din" basslyd, for så å gjøre sitt beste for at dette blir formidlet ut gjennom PA'n. På samme måte med trommer og gitar etc..

-Helge

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.