Web Analytics
Jump to content

Raske grepskifter, og hvorvidt man bør "løfte hånden" av strengene


Amebix
 Share

Recommended Posts

Ved grepskifter og bevegelser opp og ned på halsen, er det da å foretrekke at man løfter fingrene godt opp ifra strengene (sånn at strengene ikke lenger berøres), for å unngå en skrapelyd når pickinghånda beveger seg fra en posisjon til en annen?

Når jeg spiller raske powerchords (over de to samme strengene) blir det ganske fristende å bare la hånda gli lett over strengene, selv om det da kan komme en liten ulyd fra forsterkeren iblant.

Særlig fristende blir det også når det er rask palm muting involvert.

Har egentlig ikke tenkt noe særlig over dette før i senere tid, etter jeg fikk litt (delvis) negative tilbakemeldinger på lydene jeg fikk fra en akustisk gitar. Akustisk gitar avslører tydeligvis litt ulyder som man ikke hører like lett med elgitar og en god porsjon overdrive.

Derfor lurer jeg, hva er deres preferanser her?

Er det bare å skru ned tone-kontrollen og si at det som er igjen av ulyder kan tilgis med at man spiller "metal" eller "hardcorepunk", eller er det en utilgivelig uting og amatørmessig uvane?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sån derre skrapelyder når du spiller på akustisk er jo noe av det knalltøffeste! Særlig om man har en som har mikker, og man spiller på en forsterker. Stiller man inn litt klang så kan det faktiskisk brukes til å gi litt aksent og variasjon, om det ikke blir for voldsomt.

Strengeferskheten har noe å si. Ferskere strenger gir mer friksjon, og vaise værsa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Husker jeg satt og stresset med akkurat det der i 6. klasse. Prøvde å forhindre de "ulydene" fra el-gitaren/forsterker ved å løfte hånden mellom hvert grep. Men det er bare stress og går utover spillingen, så jeg dreit i det. Den "skrapingen" er jo en del av hele gitarspillingen, og de som ikke syns noe om den kan bare pelle seg! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.