Web Analytics
Jump to content

Gitarkjøp


Timmeeh
 Share

Recommended Posts

Hey! Jeg kommer nok til å kjøpe meg ny el-gitar i løpet av sommeren.. Liker å spille Van halen, metallica, og ac/dc.

Hvor selges denne? Det er vel en Kramer 5150 hvis jeg leste rett :P

http://danherron.files.wordpress.com/2007/09/5150-guitar.jpg

Jeg vet jeg bør prøve gitaren før jeg kjøper den. Derfor det hadde vært kjekt kjekt å funnet en butikk som selger slike. synes den er rå.

Men jeg er egentlig veldig nybegynner når det gjelder lyd, har gitarene (mikrofonene hovedsaklig) mye å si på lyden? Får man lik lyd ut av en fender som en litt mer rocka ibanez gitar liksom?

Har lyst på sånn pinne for å tone ned strengene (vet ikke hva det heter). Så hvis noen kunne kommet med forslag til gitarer som passer til å spille AC/DC, van halen og metallica hadde det vært flott.

Har forresten en line 6 floor pod foreløpig. Og en gammel forsterker som min far har hatt i 25 år.. :P Noen som har innstillinger på den for å få frem effekten i "aint talking bout love" og "Panama"?

Mye spørsmål, men jeg kan veldig lite enda :)

Link to comment
Share on other sites

VEL, jeg må bare få si at Axis'en er mye bedre å spille på enn Krameren.

Mikrofonene har mye å si for lyden, såvell som trevirke og lakk. Du må bare høre deg fram til hva du synes er bra. Det finnes flere typer gitarmikrofoner: Singlecoils, Stackes Coils, Humbuckere, p90 osv. Singlecoils er den "fender typen", mens humbuckere er dobbelt så store og er "gibson" typen.

Den pinnen du er ute etter kalles tremolo. Noen kaller det vibrator, men det er i grunn feil da det stammer fra en gitarist som brukte en vibrator (i ordets rette forstand) på tremoloarmen for den effekten det gir.

Lyder til POD finnes i søkk og kav på internett, og om det er en interface på brettet behøver du ikke engang røre annet en musa på pc'en din for å få lydene du er ute etter.

Husker du hvilket merke det er på den forsterkeren??? Den må jo være et klenodium

EDIT: Omvendt tremolo/vibrato

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.. ja det er vel egentlig bare å høre seg frem. Nytter ikke å sitte her :P Skal spørre far hvilket merke det er.. Spiller på hans gitar nå, den er og fra da han konfirmerte seg for 26 år siden :P Vintage VS600 står det på den... go å spille på egentlig, men tror det er dårlig kontakt i den bryteren for tone. For det skurrer fælt når jeg skrur opp den og litt vreng på.

Men når det gjelder lyder osv til POD'en så har jeg googlet og lett mye, finner ikke til Floor pod. Kun til den "POD 2.0"... Har du en side eller?

Link to comment
Share on other sites

Beklager off topic innlegg, men:

ÅJA! Omvendt av det jeg sa! Jeg blander litt... kaller kondensator for transistor visa versa... Prøvde å overtale en til å montere en transistor fra lead til jord på tone-poten på gitaren sin, hehehe

Nå ble jeg litt spent på den "how to"en din... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ingen som vet om en plass som står litt settings for forskjellige effekter? Er veldig nybegynner når det gjelder lyd, så det å prøve seg frem er til lite nytte.. vet ikke hva alt jeg skrur på gjør så :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.