Web Analytics
Jump to content

Trenger nytt høyttalerelement


PalmerMH
 Share

Recommended Posts

Hei :)

Er det noen her som har erfaring med hvordan lyden blir når du blander forskjellige høyttalerelementer i samme kabinett?

Jeg skal bytte ut det ene elementet i Engl 412ss kabinettet mitt, det er sprengt. Alle elementa som sitter i fra før er V60 som er standardelementa.

Noen som har tips til hva jeg eventuelt kunne byttet det med? Har sett litt på de to elementa på gitaronline.net, for jeg vet det er gode priser der (bestilte fireballen derfra). Noen som har erfaring med dem? (altså elementa) WGS Veteran 30 og Eminence Patriot Texas Heat heter de.

Takker veldig for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Å blande ulike typer høyttalere i samme kasse er ikke noe problem, og er vanligere enn du tror. Selv kjører jeg 2stk G12H og 2stk V30 i samme 412-kasse, og det låter suverent.

Pass må at elementene du mikser har ca. samme følsomhet og motstand, slik at du ikke risikerer at noen av elementene spiller mye lavere enn de andre. I tillegg kan det med fordel være litt fornuftig å tenke på frekvensresponsen til høyttalerne du benytter. Til å passe med V60 ville jeg nok valgt en høyttaler med mer mellomtone, for å oppnå en god balanse.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg noenlunde peiling på hva jeg skal se etter. Eneste problemet er at jeg klarer ikke å finne frekvensrekkevidden til Celestion V60. De ligger ikke hos Celestions hjemmeside, og jeg har forstått det slik at de er spesialdesignet for Engl sine standard kabinett, men jeg klarer ikke finne noe informasjon om dem hos deres hjemmeside heller.. Jeg har heller ikke noe peiling på gitarkabinetthøyttalere merker, så hvis noen har tips og erfaringer å komme med så hadde det vert utmerket. Nok en gang, noen som har erfaring om WGS Veteran 30 og Eminence Patriot Texas Heat som er på gitaronline.net sin hjemmeside?

Link to comment
Share on other sites

Hei mister!

Hvis du svinger innom forus en dag så kan du ta med ampen og teste noen kabinetter jeg har stående. Har to med texas heat og et med WGS v30. Mulig Øyvind Schøyen stikker av med V30-elementene, da er det i tilfelle de siste jeg har på lager, men jeg tror han kommer til å innse at TH er et bedre valg ;)

Hvis du ikke har nummeret mitt kan du jo få det av Tore, så skal jeg finne noe dødtid neste uke ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.