Web Analytics
Jump to content

Anbefal meg sanger..


Dave_Murray
 Share

Recommended Posts

Dersom du hører en melodi, kan du synge den etterpå? Nå snakker vi en enkel melodi. Hvis du kan det så er det et fint utgangspunkt. Dersom du tar en melodilinje du fint kan synge, som "ja vi elsker" - prøv å overføre den til gitaren. Det er jo forsåvidt en smal sak, og ikke svært tidskrevende, men jeg mener det er god øving. Høre en låt der du finner noen fraser eller en melodi og bare spill det. Hvis du klarer det enkelt er det svært bra.

En annen ting gehør er nyttig for er improvisering. Jeg har et nokså godt gehør, men jeg har dessverre dårlig oversikt over gitaren, ergo jeg vet ikke hvor skalaer ligger. Men på en annen side - hører jeg en akkordprogresjon finner jeg skalaen på nokså få sekunder. Så gehør er nyttig, men fungerer best i samarbeid med teori. Akkord teori er jeg derimot stødigere på, og det å lære å plukke akkordprogresjoener er veldig god trening. Det handler om å høre om det er dur eller moll (og om det er en septim der), og finne hvilken funksjon akkorden har (altså hvilken skalatone den ligger på).

Så anbefaler deg å drive litt mengdetrening i forskjellige enkle melodier og/eller akkordprogresjoner.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes et dataprogram som heter earmaster. Det er også en god hjelp til gehørtrening.

Hvis målet er "å kunne spille sanger på gitaren", er det fin trening å trene posisjonspill, og spille meldodistemmen på sanger som du kan, barnesanger, julesanger og annet du er sikker på. Det er greit å velge sanger som har en melodi man kan synge uten komp til. Det fungerer best.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.