Web Analytics
Jump to content

Hvordan få "Money for nothing" sound?


Recommended Posts

Hei..

jeg er en rimelig fersk gitarspiller, men har llært meg nesten hele money for nothing av dire straits.. det jeg lurer på er hvordan jeg

kan få riktig sound på denne sangen?!

jeg har en Gibson les paul studio og en roland cube 30x.. er "grønn" når det gjelder innstilling av forsterker og valg av mikrofoner og alt det der, så litt hjelp hadde vært topp..

hvis jeg må kjøpe en pedal eller noe for å få riktig lyd, så er det åpen for det så lenge det ikke koster mer enn 1500 max 2000kr..

venligst ikke kom med komentarer som "kjøp en annen guitar, forsterker ol, jeg veit at jeg kanskje ikke har "topp" utstyr, det har jeg ikke penger til..

jeg vil bare ha mest mulig lik lyd med utstyret jeg har, men er som sagt grønn på og sette opp forsterker og guitar riktig :blink: .. jeg har ikke fått byttet strenger enda, så det er orginale gibson strenger, noen strenger om gir mer "knplfer" lyd kanske?

håper på hyggelig svar :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville sagt at en fuzz var på sin plass? Meeen jeg har hørt så fryktelig lite på Dire Straits at jeg sikkert husker feil.. :)

Ataxia har rett. Ã…pen wah ;)

Link to comment
Share on other sites

Prøv med å sette ampen på "Classic" med gain ca halvveis om jeg ikke tar feil. Du vil også trenge en wah-pedal som sagt over. Du får en finfin wah-pedal til ca 1000-1500 kroner, og enda rimeligere brukt.

Du har rette gitaren, men hvis strengene er veldig gamle kan det være en idè å sette på noen nye for å få litt mere av "den rette" feelingen.

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

tenkte nok jeg måtte ha en wah pedal ja.. får se i helga om jeg får kjøpt en ;)

strengene er ikke gamle, men tenkte jeg snart skulle bytte dem om ikke så lenge alikevell..

bruker ikke plekter på den sangen, det går vel ikke ann heller hvis man skal spille sangen sånn som den står i boka ihvertfall..

takker for gode råd!! kommer sikkert flere spørsmål :D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Når det gjelder Knopfler - ikke bruk plekter. :)

Veeel... Det er stort sett rett, men eg har faktisk sett nokre konsertopptak (youtube) der han brukar plekter på denne låta. Ganske stilig det også, men det blir ein mykje meir rocka versjon.

Originalen er utan plekter med ein god gammaldags country/bluegrass-måte å spele på. Eit fantastisk riff :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.