Web Analytics
Jump to content

Absolutt billigste innretning for å ta opp låter i bandet?


Konnis

Recommended Posts

Heisann.

Jeg og bandet mitt må ta opp sangene våre snart, så vi kan legge ut på MySpace, Livecity osv. Mobilkvalitet fungerer nok ikke, derfor trenger vi en slags innretning for å ta opp musikken vår.

Hva trenger vi?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hej, vad har ni? Har ni laptop? Har ni i så fall ljudkort till den? Hur många och vilken type mikrofoner har ni? Är det någon av er som har erfarenhet av inspelning? Vad är det för instrument som ska spelas in? Gitarr, bas, trummor och vokal? Vad ligger budgeten på?

Link to comment
Share on other sites

En laptop, (betinger at dere har), en overgang og to dynamiske mikrofoner fra Behringer eller tilsvarende. Sett opp mikkene i x/y, finn et fornuftig punkt å plassere de på, og akseptable opptak er absolutt innen rekkevidde.

Ut over det, er jeg ikke sikker på at jeg er enig i at "råopptaket" ikke trenger å ha skikkelig kvalitet bare fordi det skal ut på youtube. Man vil garantert høre forskjell, mobiltelefonlyd eller ikke.

Dessuten, det er en annen ting du bør tenke på. Tar du opp det dere driver med, og tar vare på det, er det veldig morsomt å finne igejn om tjue år.

Jeg vet, fordi jeg spilte inn alt for lite av det jeg har drevet på med, og angrer meg.

Link to comment
Share on other sites

Men du godeste Ataxia, jeg skal jo ha en digital lydfil. Litt vanskelig å få noe digitalt man kan bearbeide og legge ut på nettet med en gammel kassettopptaker?

Prøvde Audacity + singstarmic i dag, låt litt ræv, men bedre enn mobilen, tross alt.

Link to comment
Share on other sites

Hej, vi har fått helt okej resultat med en Zoom H2.

Om ni köper en Zoom H2 och sen vill steppa upp det några notchar till demokvalitet så kan ni spela in bara trummorna med Zoom H2, eq:a bort baskaggen till ett eget spår i Cubase och köra den genom Drumagog eller annat drumreplace-program. Vips så har man en baskagge med tryck. Sen blandar du det med hela trum-filen. Inte det lättaste men det fungerar faktiskt väldigt bra. Sen lägger ni pengar på/lånar en Shure SM 57 eller 58 och tar upp resten, separat, med den. På detta sätt kan ni få riktigt bra resultat. Detta förutsetter att ni i utstyrsväg har en PC/Mac (trenger inte å vara laptop), ett lydkort och ett opptaksprogram :) .

Link to comment
Share on other sites

spille det over? altså bruke micen i pcen/en ekstern mic inntil opptakeren, for å spille inn det som er spilt inn på en annen innretning?

hmm.

Du bruker selvsagt en kabel fra "line out" fra kassettspilleren til "line in" på laptopen.

En gammel kassettspiller vil bare være en "lydødeleggende" omvei hvis du spiller inn på kassett.

Har du en bra, gammel tapedeck med innebygget micpreamp, kan den med fordel brukes i stedet for micpreampen i laptopen. Du kobler på samme måte. Om du kan gjøre dette, avhenger av om kassettdecket har denne muligheten. Noen hadde det, andre hadde det ikke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.