Web Analytics
Jump to content

Absolutt billigste innretning for å ta opp låter i bandet?


Konnis
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Jeg og bandet mitt må ta opp sangene våre snart, så vi kan legge ut på MySpace, Livecity osv. Mobilkvalitet fungerer nok ikke, derfor trenger vi en slags innretning for å ta opp musikken vår.

Hva trenger vi?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hej, vad har ni? Har ni laptop? Har ni i så fall ljudkort till den? Hur många och vilken type mikrofoner har ni? Är det någon av er som har erfarenhet av inspelning? Vad är det för instrument som ska spelas in? Gitarr, bas, trummor och vokal? Vad ligger budgeten på?

Link to comment
Share on other sites

En laptop, (betinger at dere har), en overgang og to dynamiske mikrofoner fra Behringer eller tilsvarende. Sett opp mikkene i x/y, finn et fornuftig punkt å plassere de på, og akseptable opptak er absolutt innen rekkevidde.

Ut over det, er jeg ikke sikker på at jeg er enig i at "råopptaket" ikke trenger å ha skikkelig kvalitet bare fordi det skal ut på youtube. Man vil garantert høre forskjell, mobiltelefonlyd eller ikke.

Dessuten, det er en annen ting du bør tenke på. Tar du opp det dere driver med, og tar vare på det, er det veldig morsomt å finne igejn om tjue år.

Jeg vet, fordi jeg spilte inn alt for lite av det jeg har drevet på med, og angrer meg.

Link to comment
Share on other sites

Men du godeste Ataxia, jeg skal jo ha en digital lydfil. Litt vanskelig å få noe digitalt man kan bearbeide og legge ut på nettet med en gammel kassettopptaker?

Prøvde Audacity + singstarmic i dag, låt litt ræv, men bedre enn mobilen, tross alt.

Link to comment
Share on other sites

Hej, vi har fått helt okej resultat med en Zoom H2.

Om ni köper en Zoom H2 och sen vill steppa upp det några notchar till demokvalitet så kan ni spela in bara trummorna med Zoom H2, eq:a bort baskaggen till ett eget spår i Cubase och köra den genom Drumagog eller annat drumreplace-program. Vips så har man en baskagge med tryck. Sen blandar du det med hela trum-filen. Inte det lättaste men det fungerar faktiskt väldigt bra. Sen lägger ni pengar på/lånar en Shure SM 57 eller 58 och tar upp resten, separat, med den. På detta sätt kan ni få riktigt bra resultat. Detta förutsetter att ni i utstyrsväg har en PC/Mac (trenger inte å vara laptop), ett lydkort och ett opptaksprogram :) .

Link to comment
Share on other sites

spille det over? altså bruke micen i pcen/en ekstern mic inntil opptakeren, for å spille inn det som er spilt inn på en annen innretning?

hmm.

Du bruker selvsagt en kabel fra "line out" fra kassettspilleren til "line in" på laptopen.

En gammel kassettspiller vil bare være en "lydødeleggende" omvei hvis du spiller inn på kassett.

Har du en bra, gammel tapedeck med innebygget micpreamp, kan den med fordel brukes i stedet for micpreampen i laptopen. Du kobler på samme måte. Om du kan gjøre dette, avhenger av om kassettdecket har denne muligheten. Noen hadde det, andre hadde det ikke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.