Web Analytics
Jump to content

Hjelp til valg av forsterker!!!


Recommended Posts

Grunnen til at jeg ikke skjekka andre poster er fordi denne er til meg, ikke til noen andre... Men selvfølgelig, jævlig sløvt av meg og ikke skrive noe om hva jeg er ute etter, men da gjør jeg det nå...

Spiller blues- BB king, SRV o.l, rock - ikke moderne rock, mer sånn 60-70 tallet, deep purple, black sabbath, johnny winter,Pink Floyd osv, og litt vai og satriani...

Nå har jeg ikke band (som jeg tenker og få om ikke så alt for lenge) og spiller derfor mest til backingtrack, så forsterkeren må ha en mellom linje som funker og spille i band og til backingtrack... Ønsker den ikke så altfor stor.... Takk for svar:D

Pris: ja, 7 til 10 lapper... Og jeg kommer til og enten spille på fender eller Les Paul...

Link to comment
Share on other sites

Vil gjerne benytte anledningen til å anbefale Fender Hot Rod DeLuxe siden jeg har blitt så veldig fornøyd med den selv.

Føler nesten at den bare gir meg mer og mer for hver dag som går.

Fenders info:

http://www.fender.com/products/show.php?partno=0213202

(Vet ikke helt hva jeg syns om den fargen... Har svart og grå selv)

Prisen tror jeg ligger på 9.100 veil. Men du finner den sikkert en del billigere (spør EivindS :D . Bare tuller).

Mener jeg kjøpte den for 7.800 hos Musikkland i Lillestrøm.

Selv har jeg spilt veldig mye Pink Floyd, en del SRV og en hel masse annet, uten at noe av det behøver å bety så veldig mye for ampen.

Bruker ampen i bandsammenheng og til øving hjemme. I utgangspunktet vil jeg si at den spiller for høyt for hjemmebruk, men hvis du skal ha en amp også til bandbruk mener jeg den trenger såpass mange watt for å kunne variere nok.

Men for høy lyd kan visstnok løses ved hjelp av en "power attenuator" à la THD Hot Plate (eller en annen av høy klasse) som omgjør ønsket energimengde mellom sluttrinn og høytaler til varme. Dette skal visst gjøre at men kan spille veldig lavt, men allikevel beholde den gode lyden av utgangsrør som jobber. De eneste problemene her kan være at man ikke fyller høytalerne godt nok og at dette koster flesk (rundt 4.000). Forøvrig selges ikke THD Hot Plate i Norge (såvidt jeg vet) og alternativene kan være litt dårlige :D .

Personlig så er jeg veldig fornøyd med clean-lyden. Men etter en god stund med skruing på ampen har jeg etter hvert fått en utrolig god vreng.

Men det eneste problemet jeg har med ampen ligger faktisk i denne vrengen. Når man bytter til "More Gain" (vrengkanal to) får man en veldig enerverende (litt vel høy) susing som gjør kanalen nesten ubruklig til opptak (fungerer fint live). Men dette kan muligens løses ved hjelp av noen lure triks (hvis noen vet hvordan, si gjerne i fra... har hørt om bytting av rør eller noe slikt).

Hvis HRD er for kraftig sies det at Fender Blues Junior er et veldig godt alternativ (noen mener kanskje bedre) i samme klasse.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.