Web Analytics
Jump to content

Hjelp til valg av forsterker!!!


blue_face
 Share

Recommended Posts

Grunnen til at jeg ikke skjekka andre poster er fordi denne er til meg, ikke til noen andre... Men selvfølgelig, jævlig sløvt av meg og ikke skrive noe om hva jeg er ute etter, men da gjør jeg det nå...

Spiller blues- BB king, SRV o.l, rock - ikke moderne rock, mer sånn 60-70 tallet, deep purple, black sabbath, johnny winter,Pink Floyd osv, og litt vai og satriani...

Nå har jeg ikke band (som jeg tenker og få om ikke så alt for lenge) og spiller derfor mest til backingtrack, så forsterkeren må ha en mellom linje som funker og spille i band og til backingtrack... Ønsker den ikke så altfor stor.... Takk for svar:D

Pris: ja, 7 til 10 lapper... Og jeg kommer til og enten spille på fender eller Les Paul...

Link to comment
Share on other sites

Vil gjerne benytte anledningen til å anbefale Fender Hot Rod DeLuxe siden jeg har blitt så veldig fornøyd med den selv.

Føler nesten at den bare gir meg mer og mer for hver dag som går.

Fenders info:

http://www.fender.com/products/show.php?partno=0213202

(Vet ikke helt hva jeg syns om den fargen... Har svart og grå selv)

Prisen tror jeg ligger på 9.100 veil. Men du finner den sikkert en del billigere (spør EivindS :D . Bare tuller).

Mener jeg kjøpte den for 7.800 hos Musikkland i Lillestrøm.

Selv har jeg spilt veldig mye Pink Floyd, en del SRV og en hel masse annet, uten at noe av det behøver å bety så veldig mye for ampen.

Bruker ampen i bandsammenheng og til øving hjemme. I utgangspunktet vil jeg si at den spiller for høyt for hjemmebruk, men hvis du skal ha en amp også til bandbruk mener jeg den trenger såpass mange watt for å kunne variere nok.

Men for høy lyd kan visstnok løses ved hjelp av en "power attenuator" à la THD Hot Plate (eller en annen av høy klasse) som omgjør ønsket energimengde mellom sluttrinn og høytaler til varme. Dette skal visst gjøre at men kan spille veldig lavt, men allikevel beholde den gode lyden av utgangsrør som jobber. De eneste problemene her kan være at man ikke fyller høytalerne godt nok og at dette koster flesk (rundt 4.000). Forøvrig selges ikke THD Hot Plate i Norge (såvidt jeg vet) og alternativene kan være litt dårlige :D .

Personlig så er jeg veldig fornøyd med clean-lyden. Men etter en god stund med skruing på ampen har jeg etter hvert fått en utrolig god vreng.

Men det eneste problemet jeg har med ampen ligger faktisk i denne vrengen. Når man bytter til "More Gain" (vrengkanal to) får man en veldig enerverende (litt vel høy) susing som gjør kanalen nesten ubruklig til opptak (fungerer fint live). Men dette kan muligens løses ved hjelp av noen lure triks (hvis noen vet hvordan, si gjerne i fra... har hørt om bytting av rør eller noe slikt).

Hvis HRD er for kraftig sies det at Fender Blues Junior er et veldig godt alternativ (noen mener kanskje bedre) i samme klasse.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.