Web Analytics
Jump to content

Pickup Skifte


Torsn
 Share

Recommended Posts

Hvis du skal skifte til samme type pickups, kan følge et enkelt skjema og bruke en loddebolt er det enkle greier.

Det man må være oppmerksom på er at man kobler riktig, slik at pickupens "polaritet" blir riktig og at man lager gode loddinger osv.

Link to comment
Share on other sites

Det er null stress og koble nye pickuper, hvis du søker litt på google finner du koblingsskjemaer og guider til pickupskifte til de vanligste gitarene.. Hvis gitaren er gammel eller en billigmodell ville jeg nok også skiftet kabler, potmetere og jack til noe skikkelig noe for å få det meste ut av pickupene og slippe og måtte opp med electronikken en gang i måneden.

Men hvis det derimot skulle være snakk om aktive pickuper, da vil jeg ikke uttale meg, for det har jeg aldri testet.

Generelt sett, på les paul og strat gitarer(som er det eneste jeg har erfaring med mekking på) er alltid litt vedlikehold kjekt når du først har skrudd opp søpla..

Edited by enotodden
Link to comment
Share on other sites

Jeg har vært med å skifte pickups en gang. Jeg ville IKKE anbefalt å gjøre det helt alene første gang. Få noen som ihvertfall kan litte gran om det til å være med. Mye enklere om man er to.

Utrolig kjipt å stå med en gitar med to festa pickups og et ledningsvirvar man ikke naer hva man skal gjøre med.

Dersom det skal gjøres på en cpap gitar du uansett ikke bruker kunne du ha prøved deg alene. Da er det ikke så farlig om man møter på noen bumps. Men å gjøre det på main-gitaren.... nei, huff, det kan være skummelt.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken gitar er det snakk om? To humbuckere og en treveis switch er f.eks ganske enkelt og rett fram. Skal du ha 5-veis switch og all slags mulige koblinger blir det fort uoversiktlig hvis du ikke vet hva du gjør.

Ser ikke helt problemet med å gjøre det alene og kanskje feile noen ganger uansett hvilken gitar det er.

Link to comment
Share on other sites

Har skiftet en del Strat pu's, og det er ikke noe problem. Det er jo stort sett bare å se hvordan det er koblet fra før (de pu du skal skifte ut), eller hvis du skal modde kan du se på produsentens side. Som oftest finner du et koblingsskjema der. Vær nøye, og forsiktig, med lodding.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.