Web Analytics
Jump to content

Fender Musicmaster


karl_nybegynner
 Share

Recommended Posts

Om de er bra eller ikke for deg kan jeg ikke svare på.

Gitaren du spør etter, er produsert i den perioden der "Fender" var mer opptatt av profitt enn kvaliteten på gitarene de lagde.

Men Musicmasteren er en gitar som har flere konstruksjonsmessige forskjeller fra en Stratocaster. Den er laget for å være en "studentmodell", eller et nybegynnerinstrument. Skalaen på halsen er kortere enn på en strat, fra 22" til 24" , såkalt 3/4 skala, og har derfor kortere strengespenn enn en stratocaster. Det medfører at gitaren har dårligere sustain. Jo større skala, jo bedre sustain, så enkelt er det. Selvsagt er det flere faktorer som spiller inn på sustainen, men det er en annen sak.

Videre har gitaren doble strengefester, noe som medfører at gitaren ikke kan intoneres skikkelig. Derfor er det vanskeligere å få en Musicmaster til å "låte reint".

Til sist har gitaren bare en pickup. Man kan si mye om det, men en gitar med en pickup er ikke akkurat det som står øverst på listen over krav hvis man ønsker seg en gitar med et visst utvalg av lyder.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.