Web Analytics
Jump to content

Musikere med trøblete sinn


Roar
 Share

Recommended Posts

Sies jo at folk med dårlige erfaring og er litt ustabile skriver den beste musikken, så jeg tenkte vi kunne prøve å kartlegge litt.

Devin Townsend - Bipolar

Robbie Williams - Bipolar

Axl Rose - Bipolar

Maynard(Tool & A Perfect Circle) - Emosjonelt ustabli personlighetsforstyrrelse

Billy Joe Armstrong(Green Day) - Panikkangst

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 61
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Syd Barrett raknet det helt for, til slutt hentet de ham ikke til øvinger lenger. En episode var balnt annet at han gikk opp på scenen og stod nærmest i transe mens han slo over de åpne strengene på gitaren sin, noe publikum seff likte. Han lagde et par soloskiver, som jeg personlig er fan av, før han gikk hjem til moren sin.

Vi har også Ian Curtis, sangeren i Joy Division, som hang seg rett før de endelig skulle ut på turne i USA. Anbefaler dere å se filmen Control, en fantastisk film om livet og musikken hans!

Link to comment
Share on other sites

De som mistenkte han ville jo bare ha penger da. :rolleyes: , men tapet spising vet ikke jeg.. Kan ikke tro at det smaker godt.

Hæhæhæ! :lol: Kommer helt anpå typen tapet... Har smakt på et par som rett og slett var dritgode! Koster flesk dog...

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er adskillig enklere å nevne de musikerne som ikke har et "trøblete sinn" :D Vi snakker vel bare om en hÃ¥ndfull mener jeg..

Men da jeg ikke kommer på noen i farta (det sier jo sitt) så kan jeg vel nevne noen av de "syke"

Brian Wilson - en eller annen form for schizofreni/bipolar lidelse. Wilson startet som frontfigur og låtskriver i Beach Boys, men holdt senga, eller i alle fall huset i nesten 20 år grunnet sine problemer. Et litt uheldig første møte med hallusinogener, massive mengder kokain, og mangelen på kvalifisert behandling hjalp sikkert ikke Wilson nevneverdig..

Jaco Pastorius - Antatt bipolar e.l. Jaco var psykisk syk i hele sin artist karriere. Grunnet et stadig økende rusmisbruk og svært vekslende psykisk helse ble det stadig vanskeligere å finne en gig for selv en av verdens beste bassister. Misbruket som forverret Jacos psykiske helse betraktelig, gjorde at han til slutt mistet livet etter å ha blitt stygt mishandlet av en dørvakt i forbindelse med et barbesøk hos en av Floridas barer. Tidligere samme kveld ble Jaco kastet ut av en Santana konsert hvor han bestemte seg for å delta (mer eller mindre) musikalsk på scenen..

Janis Joplin - usiker diagnose, men ekstremt depressiv i perioder. Joplin betegnes ofte som en person helt uten selvtillit og med et intenst ønske om å bli elsket av noen, noe hun etter sigende aldri fikk oppleve da hippie tidens dopkultur og (for artistene) "kvasiglamorøse" liv ikke akkurat la ting til rette for ektefølt kjærlighet og varige bånd mellom mennesker. Merkelig nok vil mange mene.. Joplin var i alle fall en evig "selvmedisinerer" og døde ung av misbruket sitt.

Kurt Kobain - usikker diagnose, men antatt psykisk syk hele sin ungdom og artistkarriere. Nok en selvmedisinerer..

Radka Toneff - usikker diagnose, men døde ung grunnet sin egen psyke.

Nick Drake - usikker diagnose, men behandlet for alvorlige depresjoner. Tragisk historie om en artist som aldri gjorde det noe særlig bra i sin egen samtid, men ble populær noen år etter sin død. Døde etter en overdose av antidepressiva.

Summa sumarum så er det vel slik at veldig mange artister har slitt med psykiske problemer, enten de nå har oppstått tidlig i livet eller har blitt trigget av misbruk e.l. Rekkefølgen spiller egentlig ingen rolle og ofte er det vel vanskelig å avgjøre hva som er "selvmedisinering" og rent misbruk, men de færreste av oss med vettet noenlunde i behold går ikke inn i et massivt misbruk med mindre vi har noen "issues".

Link to comment
Share on other sites

Nå er jo forskjellen på å skrive ei låt om ei dame du så på bussen og det å skyte heroin inn i øyeeplet rimelig stor.

Greener: Mulig at Kurt var bipolar. Lithium er jo en kjent medisin for nettopp det.

Mange mener også at Beethoven var bipolar.

Corey Taylor fra Slipknot er også bipolar.

Jesper Strömblad fra In Flames ble vel nettopp innlagt for alkoholisme.

Alexi Laiho fra Children of Bodom var suicidal.

Faen meg nok å ta av.

Edited by Roar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.