Web Analytics
Jump to content

Ørepropper når man spiller ....


Deryck
 Share

Recommended Posts

Jeg prøvde å spille med ørepropper for noen dager siden, for første gang.

Jeg trodde det ville være bra, men mange band har sagt at man ikke hører en dritt og det er dårlig og bruke ørepropper når man spiller.

De har så jævlig rett, det er umulig å bruke ørepropper, jeg kommer aldri til å gjøre det igjen... Jeg hørte absolutt ingenting, og jeg har null sjanse til å improvisere når jeg ikke hører noe.

Og det er kjedelig å spille når man ikke hører selv hva man spiller, så jeg kommer nok til å droppe ørepropper i framtiden. :D

Ville bare informere, kanskje litt unødvendig post, men ....

Er det noen som bruker ørepropper når de spiller?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 66
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg bruker alltid, men jeg bruker slike hifi versjoner som er spesialtstøpt til mine ører. De demper alle frekvenser like mye, i mitt tilfelle 15dB (men kan også fåes i 25 dB). Regner med at du har brukt slike billige, evnt sov i ro. De jeg har koster 1200,-

Men det er absolutt å anbefale hvis dere vil beholde hørselen. Og de er behaglige å bruke. Blir fort vant med de.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har billige ja, men akter ikke å kjøpe dyre med det første...

Hørselen min holder nok, forhåpentligvis...

Hører man alle lyder like godt med dyre ørepropper, bare at de demper skadene på øret ...?

Jeg har sett mange band fra konsert, de som bruker ørepropper, de har sånne som ser ut som høretelefoner, sånn som man bruker til mp3-spiller e.l., er det sånne dyre greier?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke brukt bedre enn et par til litt over 200,-, men de virket bra de også. Slipper den konstante ringingen i ørene etter spilling. For sent å gjøre noe med det når skaden har kommet. Bedre føre var... ;)

Flyttet den hit, lite med gitar å gjøre... ;) Euphor.

Link to comment
Share on other sites

Du tar feil: Hørselen din holder ikke.....

Hvis dere øver med høy lyd, eller du ganske enkelt står i nærheten av trommene kommer du utvilsomt til å få nedsatt hørsel etter en stund. That's the facts. Og det du har mistet kommer aldri tilbake.

Det går ikke ann å samennlikne propper til 20 kr med ordentlige. Det blir som å si at det ikke går ann å kjøre bil etter å ha kjørt en lada 1972 med 46 hester uten lydpotte. Jeg har selv brukt de vanlige til 250, og de funker ganske bra. Fjerner sånn nogenlunde de rette frekvensene. Men skal nå investere i sånne som vegard har.

Link to comment
Share on other sites

Skal vi se...

Bruker ørepropper på konsert i Spektrum, bortsett fra Dream Theater, som faktisk hadde et behagelig nivå, og en behagelig EQ, i motsetning til Metallica, anyway, hvorfor spille så høyt at man trenger ørepropper? Er jo ikke noe point, hvis det er at ampen lyder bra, blir det jo dritt igjen etter øreproppen, men mindre du har sånn derre Muthin-propp, som flere jeg kjenner har. På bandøving blir nivåen aldri høyt nok, og på en konsert du spiller på, står du bakPA'en...

Link to comment
Share on other sites

problemet er jo ofte trommeslageren da. Skarptromme i et lite øvingslokale. Da hjelper det ikke å spille med plastics eller noe, særlig ikke hvis man i utganspunktet spilelr litt aggresiv musikk som krever at man tar litt i

Link to comment
Share on other sites

Den beste investeringen jeg noen sinne har gjort er de spesialstøpte musikerproppene mine med 15dB demping til 1500,- Hørselen kan ikke rettes opp igjen, og det er et hat å legge seg med piping i ørene etter øving/konserter.

Link to comment
Share on other sites

og i et lite rom med en hardslående trommis skal det litt til for å matche volumet hans. Hva slags ørepropper anbefaler dere? Har ikke råd/prioritering til en muthin-propp, men bruker gjerne et par hundre. de jeg har nå er litt i det dårligste laget :|

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.