Web Analytics
Jump to content

Ørepropper når man spiller ....


Deryck

Recommended Posts

Jeg prøvde å spille med ørepropper for noen dager siden, for første gang.

Jeg trodde det ville være bra, men mange band har sagt at man ikke hører en dritt og det er dårlig og bruke ørepropper når man spiller.

De har så jævlig rett, det er umulig å bruke ørepropper, jeg kommer aldri til å gjøre det igjen... Jeg hørte absolutt ingenting, og jeg har null sjanse til å improvisere når jeg ikke hører noe.

Og det er kjedelig å spille når man ikke hører selv hva man spiller, så jeg kommer nok til å droppe ørepropper i framtiden. :D

Ville bare informere, kanskje litt unødvendig post, men ....

Er det noen som bruker ørepropper når de spiller?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 66
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg bruker alltid, men jeg bruker slike hifi versjoner som er spesialtstøpt til mine ører. De demper alle frekvenser like mye, i mitt tilfelle 15dB (men kan også fåes i 25 dB). Regner med at du har brukt slike billige, evnt sov i ro. De jeg har koster 1200,-

Men det er absolutt å anbefale hvis dere vil beholde hørselen. Og de er behaglige å bruke. Blir fort vant med de.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har billige ja, men akter ikke å kjøpe dyre med det første...

Hørselen min holder nok, forhåpentligvis...

Hører man alle lyder like godt med dyre ørepropper, bare at de demper skadene på øret ...?

Jeg har sett mange band fra konsert, de som bruker ørepropper, de har sånne som ser ut som høretelefoner, sånn som man bruker til mp3-spiller e.l., er det sånne dyre greier?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke brukt bedre enn et par til litt over 200,-, men de virket bra de også. Slipper den konstante ringingen i ørene etter spilling. For sent å gjøre noe med det når skaden har kommet. Bedre føre var... ;)

Flyttet den hit, lite med gitar å gjøre... ;) Euphor.

Link to comment
Share on other sites

Du tar feil: Hørselen din holder ikke.....

Hvis dere øver med høy lyd, eller du ganske enkelt står i nærheten av trommene kommer du utvilsomt til å få nedsatt hørsel etter en stund. That's the facts. Og det du har mistet kommer aldri tilbake.

Det går ikke ann å samennlikne propper til 20 kr med ordentlige. Det blir som å si at det ikke går ann å kjøre bil etter å ha kjørt en lada 1972 med 46 hester uten lydpotte. Jeg har selv brukt de vanlige til 250, og de funker ganske bra. Fjerner sånn nogenlunde de rette frekvensene. Men skal nå investere i sånne som vegard har.

Link to comment
Share on other sites

Skal vi se...

Bruker ørepropper på konsert i Spektrum, bortsett fra Dream Theater, som faktisk hadde et behagelig nivå, og en behagelig EQ, i motsetning til Metallica, anyway, hvorfor spille så høyt at man trenger ørepropper? Er jo ikke noe point, hvis det er at ampen lyder bra, blir det jo dritt igjen etter øreproppen, men mindre du har sånn derre Muthin-propp, som flere jeg kjenner har. På bandøving blir nivåen aldri høyt nok, og på en konsert du spiller på, står du bakPA'en...

Link to comment
Share on other sites

problemet er jo ofte trommeslageren da. Skarptromme i et lite øvingslokale. Da hjelper det ikke å spille med plastics eller noe, særlig ikke hvis man i utganspunktet spilelr litt aggresiv musikk som krever at man tar litt i

Link to comment
Share on other sites

Den beste investeringen jeg noen sinne har gjort er de spesialstøpte musikerproppene mine med 15dB demping til 1500,- Hørselen kan ikke rettes opp igjen, og det er et hat å legge seg med piping i ørene etter øving/konserter.

Link to comment
Share on other sites

og i et lite rom med en hardslående trommis skal det litt til for å matche volumet hans. Hva slags ørepropper anbefaler dere? Har ikke råd/prioritering til en muthin-propp, men bruker gjerne et par hundre. de jeg har nå er litt i det dårligste laget :|

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.