Web Analytics
Jump to content

Forslag?


Norwegian Stiffness
 Share

Recommended Posts

Gikk gikk til to gitarlære når jeg var i nybegynnerfasen.

Først gikk jeg hos en som visstnok var en del av en privat musikkskole. Da betalte jeg 500 kr i måneden for 20 min undervisning i uka.

Flink fyr, men litt drøy pris.

Så byttet jeg til en som tok 100 spenn for 1 klokketime med undervisning.

Dette var en litt ferskere(og yngre) fyr, men jeg lærte minst like mye av han.

Dette var i 2001/02, så mulig prisene ligger på et helt annet nivå nå.

Link to comment
Share on other sites

Tariffen ligger visst på 317.50 per time, så ikke ligg deg under det

350 er bra for en time

I tillegg til selve timen skal du jo administrere ting selg - sende ut fakturaer (om du skal gjøre ting lovlig..), avtale tid, ordne med undervisningsmateriell (tab-ark, blekker, whatever), stille med undervisningssted (din leilighet)

200 er ALT for lavt, da selger du deg billig og utkonkurerer andre som kanskje har gitartimer som en biinntekt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to elever og tar 150,- pr. time pr. elev. Tipper jeg kunne fått mer, men det er unger til to bekjente av meg. Jeg kommer ikke til å ta inn flere elever, har hatt disse nå i snart to år, og til sommeren gir jeg meg, p.g.a for lite tid.

Det tar virkelig mye tid, undervisningstimen er bare en liten del, planlegging osv. tar virkelig mye tid.

Link to comment
Share on other sites

Tariffen ligger visst på 317.50 per time, så ikke ligg deg under det

350 er bra for en time

I tillegg til selve timen skal du jo administrere ting selg - sende ut fakturaer (om du skal gjøre ting lovlig..), avtale tid, ordne med undervisningsmateriell (tab-ark, blekker, whatever), stille med undervisningssted (din leilighet)

200 er ALT for lavt, da selger du deg billig og utkonkurerer andre som kanskje har gitartimer som en biinntekt.

Det er vel her snakk om lærere med utdanning? Det er en viss forskjell på de som har musikk-utdanning fra høyskole og pedagogikk i tillegg, og de som ikke har det. Selv om det i seg selv ikke betyr at en med utdanning er en bedre lærer... Forstår det slik at trådstarter ikke har utdanning, og da kan jo 200,- pr. time være en grei pris. Hvis man er flink og etterhvert kanskje blir attraktiv som lærer, kan man jo ta så mye man vil.

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo ta det markedet er villig til å betale. Man merker fort om man priser seg ut. Men det som sagt smartere å legge seg litt under markedspris i starten. Hvis eleven(e) er veldig fornøyd og man får pågang fra flere kan man øke prisen. Er det tilstrekkelig med elever som synes du er god, og synes det er verdt å betale 450 kr timen for undervisningen din, så....

Nå vet ikke jeg om det er trådstarters intensjon å bygge opp en elevgruppe, men generelt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte igjen for et par uker siden (under den forrige gitrarundervisningstråden). Fikk mye tyn der fordi jeg mener undervisning bare er tull og da passa det jo bra å starte opp igjen selv.

Visste jo ikke helt hva vi skulle begynne med. Det er jo å så jævlig avhengig av nivået på han som kommer. Det er viktig å finne noe som er passe samtidig som det skal være inspirerende med en gang. Hvis det er en erfaren kar har de gjerne en ganske bestemt oppfatning av hva de trenger å lære og da er det greit (den er oftest også helt feil men det er en annen sak). Til en nybegynner mener jeg det viktigste er å få en følelse av mestring og ha det gøy. Og ikke undervurder betydningen av å ha det gøy. Mange betaler jo ofte gladelig masse penger for litt moro. Gjerne begynne med å spille en kul låt eller et riff eller noe som de kan klare å lære seg iløpet av første time. Da har de noe å øve på som er overkommelig samtidig som de får en god følselse av mestring. Jeg pleier å høre hva de liker å finne et eller annet av det vi kan begynne med. Om det er et riff av favorittbandet eller no lignende. Det er egentlig samme hva det er bare de får det til og syntes det er gøy. Etterhvert vil jeg snikinnføre inn endel ting jeg mener er viktig men jeg prøver å gjøre det slik at de aldri får det med seg. Litt sånn skjult hjernevasking. Rett i underbevisstheten. Jeg syntes også det er viktig å spille mye med eleven og spesielt med de som ikke spiller fast i band slik at de allikevel får erfaring med å spille med andre. Da lærer de litt om tempo og samspill også uten at de tenker så mye på det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.