Web Analytics
Jump to content

Valg av elektronikk


Recommended Posts

Hallois. Akkurat fått en destroyer i posten og den låter og spiller konge! Men eletronikken skralter.

- Det skraper når jeg skrur på pottene (dette kan jeg leve med)

- Om jeg har volumpotten på fullt så kutter lyden av og til. Har jeg den på 9 så funker det (dette er jo en tilvenningssak, men litt gørt)

- Om jeg ikke har tonepotten på fullt så kutter bridgepupen ut alle bassfrekvenser. Rør jeg potten bare en milimeter fra fullt så skjer dette. (kan løses med masse teip kanskje, men allikevel veldig irriterende)

- Når jeg beveger meg generelt så skraper og skurrer det fra jacken. Dette skjer både med volum på og av og også når jeg skrur på jack-kabelen. (krise live!)

Var jordingsproblemer og, men de var Castor så snill å fikset for meg. Er dog ikke så mye å "fikse" med 26 år gamle potter så jeg kjøper likegodt nye.

Det jeg trenger er:

- 2x Volumpotter

- Tonepot

- Jackinngang

Jeg har dog ikke peiling på hva jeg skal kjøpe! Kan noen hjelpe meg? Gjerne med linker til aktuelle produkter. Gitaren er en 1983 Ibanez DT-155 laget i Japan. Om det trengs så kan jeg få tatt bilder av innmaten. Bare litt stress siden jeg må låne kamera, så om noen vet hva som sitter i her eller hva som funker uten bilder så er det flott!

Link to comment
Share on other sites

Dette er da merkelig. Vi merket da ingenting da du var her? Jeg synes det er verdt forsøket Ã¥ gi de en liten dæsj elektronikkrens, jeg, men det beste er selvsagt Ã¥ sette inn nye.

Du trenger helt vanlige 500K potmetre. Kondensatoren kan du bruke om igjen. Ta med gitaren på Musikkservice, det er like greit å handle der som å bestille dette på nettet.

Anbefaler deg å handle en plastjack, de holder "tettere" på jackpluggen enn metallutgavene.

Kjell Ivar har disse tingene på lager, og de koster ikke stort.

Jeg har en liten mistanke om hvem som skal få lov til å lodde dette sammen. :)

Link to comment
Share on other sites

Nei det funket helt fint hos deg, men når jeg prøvde den i dag var det mildt sagt litt skuffende. Hehe. Men vi gjorde jo ikke noe med de aktuelle feilene heller, siden jeg ikke var klar over hva som spesifikt var problemet. Hvor kjøper jeg sånn elektronikkrens? Og hvor er musikkservice?

Om du vil lodde så skal du da sagtens få lov ;D Hehe

Link to comment
Share on other sites

Musikkservice v/Kjell Ivar Skaalgaard finner du i andre etasje til Statoilstasjonen i vangsvegen, borte ved CC. Har du ikke sært der, er sjappa verdt et besøk i seg selv. Det er der musikere på Hamar handler, stort sett. Han kan sikkert gi potmeterne en liten dusj sånn på sparket, hvis du tar med gitaren.

Elektronikkrens vil jeg tippe de har på Jahre motor på midtstranda, eller på Tess på samme samme sted. Den jeg har, heter CRC 2-26.

Link to comment
Share on other sites

Ah det er der ja. Resten av bandet handler der ekslusivt så burde kunne få en god deal med han. Hehe. Kan dusje med crc til jobben i morra og skifte innmaten til neste kanskje. Om du har tid =p Hehe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.