Web Analytics
Jump to content

Trommemikrofoner


Humbug

Recommended Posts

Satser på at dette er riktig kategori ;)

Vi i bandet trenger noe å ta opp med, slik at vi har noen demoer å legge på boret om noen lurer på hva vi spiller.

Vi har tenkt å søke om midler til et lydkort, mest sannsynlig Line 6 Echo 4, og for å få best mulig lyd tenker vi det er lurt å søke om midler til trommemikrofoner i samme slengen med tanke på å få best lyd.

Spørsmålet er da, hvor mange utganger får man? Om man kjøper et sett trommemikrofoner som består av fem mikrofoner, får man da fem kabler man må koble til lydkortet eller er mikrofonene koblet til en "hub" slik at man bare får en utgang?

Er det forresten lurt å satse på trommemikrofoner?

Link to comment
Share on other sites

Satser på at dette er riktig kategori ;)

Vi i bandet trenger noe å ta opp med, slik at vi har noen demoer å legge på boret om noen lurer på hva vi spiller.

Vi har tenkt å søke om midler til et lydkort, mest sannsynlig Line 6 Echo 4, og for å få best mulig lyd tenker vi det er lurt å søke om midler til trommemikrofoner i samme slengen med tanke på å få best lyd.

Spørsmålet er da, hvor mange utganger får man? Om man kjøper et sett trommemikrofoner som består av fem mikrofoner, får man da fem kabler man må koble til lydkortet eller er mikrofonene koblet til en "hub" slik at man bare får en utgang?

Er det forresten lurt å satse på trommemikrofoner?

Jeg er ikke verdensmester på dette området, men hvis du skulle hatt en løsning der du dytter 5 micer inn i ett spor på et lydkortet mister man jo muligheten til å redigere hver enkelt mic i mixen altså trommene individuelt. Tror heller en mixer av noe slag med innebygd lydkort er veien å gå med flere innganger til hver mic.

5 micer krever 5 kabler så den skjønner jeg ikke helt uansett. "Huben" burde være et lydkort med flere innganger.

Trommemicer er jo lurt. Forskjellige trommer krever forskjellige micer. Slike sett får andre uttale seg om.

Jeg tar høyde for at jeg har mistolket noe av innlegget :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Får å få til å mikse hvert enkelt trommespor etter innspilling, kreves så mange innganger som det er trommemikker på et lydkort. En annen mulighet er å pre-mikse trommene så godt det lar seg gjøre, og så spille inn et stereospor. (I hvert fall hvis man vil panorere.)

Når det gjelder trommemikker anbefales en dedikert basstromme-mikk. eks Shure Beta 52. Til skarp og tammer holder det nok med Shure sm 57 e.l. (I hvert fall til demobruk.) I tillegg anbefales to "overhead" mikker ala Shure KSM 109. Man kan også vurdere en egen kondensatormikk til hi-hat selv om det kanskje ikke er nødvendig på en demoinnspilling? På et 5-trommes-sett vil det da si 7 mikker som krever 7 innganger på et lydkort hvis du ønsker å kunne spille inn eget spor på alle mikkene slik at alle kan mikses hver for seg etterpå.

Den andre muligheten blir da en å koble mikkene til en mikser for så å tappe ut "master". Da trenger man to innganger i lydkortet, men det kreves da at man har en bra trommemiks før man spiller inn. Muligheten for miksing etterpå da begrenser seg stort sett til nivå, EQ, klang, komp på det ferdige stereo trommesporet, men bruker man litt tid på dette, er det fullt mulig å få til et ok resultat.

Har gitt eksempler på Shure mikker her fordi det er de jeg har erfaring med, og de funker bra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefale trommemikker som er laget nettopp for å være trommemikker. Trommisen vår har prøvd seg mye fram, aner ikke hvilket merke han har nå, men det er svært bra lyd. Disse går inn i en mikser, som går via fiberoptikk inn i et rme-kort og til mac/pc. Da får du like mange spor som du tar opp med, og du kan mikse tromme for tromme. Det er en litt dyr løsning. Ellers kan du bare kjøre alle mikkene inn på en mikser, og ta ut mastersignalet til opptak. Dette krever som de over meg har sagt, et bra utgangspunkt.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Dette er tatt opp i øvingslokalet med 4 mic-er og 4 inputs på lydkortet. Overheader: 2 x Shure KSM 137, skarp: shure 57, basstromme: shure beta 52.

http://snotpope.com/20bones/media/mp3/20_B...ello_Doctor.mp3

Enkelt og greit.

Jepp, til demobruk holder jo dette i massevis, men det kreves da at dere vet at dere har en ganske bra trommemiks før dere recorder evt. prøve og feile i fht. mikk-plassering osv. Men det gjelder forsåvidt ved opptak med flere mikker også. Tøff låt forresten!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.