Web Analytics
Jump to content

Forslag til bass


ErlendB
 Share

Recommended Posts

Dette kommer jo veldig an på prisen. Spør du etter en med mye trøkk i som låter knall til metal (og nesten alt annet), så foreslår jeg MusicMan StingRay. Den er utrolig! Men i og med at du ikke har så mye greie på bass, så regner jeg med at du ikke vil legge enormt med penger i den heller. Da er Yamahas RBX og BB serie gode basser, som MrWalker sier =)

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha en bass, og ikke helt vet hva du skal ha, så ikke kjøp en P- bass uten å ha prøvd den først. Den er knalltøff og metal som få, men etter min mening en "one trick pony". Den gjør det den skal veldig bra, men har liksom den ene lyden.. Der det den du er ute etter, så sett i gang. Jazzbassen har et større spekter, spør du meg. Dessuten synes jeg den er lettere å spille på. Det er nok delvis også fordi jeg spiller litt gitar.

Ellers så er som før nevnt både Yamaha og Ibanez basser kanskje minst like mye bass for pengene som diverse Fender og kopier.

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

*Ler rått av alle som mener at P basser bare kan ha en lyd*

HAHAHAHAHAHA.

P bass er flotte greier, og siden du har Dave Mustaine i sigg'en din, så skal jeg fortelle deg at Dave Ellefson spilte inn det meste på en P bass fra 1958 :) samme gjorde Newsted med Metallica.. og det er forsåvidt to som har klart heftig metaltone... Så ikke la deg lure av vår "Gitarnorges offisielle grinebiter" :)

Link to comment
Share on other sites

Takker for tittelen. Jeg regner du mener den er fortjent. Det setter jeg ikke veldig stor pris på, for å være ærlig, fordi jeg forsøker å være hyggelig mot alle. Jeg ser jeg ikke har lykkes.

Nå hadde jeg heller ikke trodd at du og jeg skulle bli enige i spørsmålet om hva som er "best" av J og P, men jeg synes kanskje at det er plass til begge. Mer morsom basslyd å velge i!

Link to comment
Share on other sites

TF, synes du var litt over streken med den tittelen. Synes kanskje vi kan holde oss "på sporet" og ikke begynne noen "flame war". Jeg ser smilefjeset og regner med det var ment litt spøkefullt... Men kan forstÃ¥ at det blir tatt opp litt annerledes. :)

Når det gjelder P vs J så mener jeg, som Castor, at J har et videre tonespekter enn P-bassen. Når det er sagt, er det vanvittige muligheter med P-bassen, også. Den har fått et ufortjent dårlig rykte som "one-trick pony". Det er mye grommere lyd i en P-bass enn i en J-bass med hals-pickupen solo.

Men selv savner jeg fort stol-micen i en P-bass, for å få en litt mer distinkt og definert tone.

Derfor kan en Yamaha BB være et godt alternativ. Den har en Jazz-mic ved stolen og en P-mic i hals-posisjon, og gir deg sånn sett "det beste av begge verdener" til en kurant pris.

MusicMan Stingray er nok altfor dyrt, vil jeg tro.... Måtte i tilfelle bli den rimeligere MusicMan SUB eller en OLP MM2 (Stingray kopi). OLP-en er en kurant bass som fanger opp essensen i Stingray-lyden, selv om den er rimelig og passiv. Men dersom man synes at en P-bass er litt "one-trick", blir fort en Stingray også det samme.

Så jeg opprettholder faktisk min anbefaling på Yamaha BB414 (evt. 415 med 5 strenger) som et svært godt utgangspunkt, en god bass til en rimelig penge, som gir en veldig god variasjon i lydmuligheter.

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

Selv synes jeg det er viktig med en stolmikk for å få frem så mye som mulig attack i lyden. Vil slenge meg på MrWalker her og si at en P/J er et veldig godt alternativ, og da spesielt Yamaha BB414/BB415.

Men uansett ville det vært veldig greit med et budsjett vi kunne forholde oss til, slik at vi kan komme med litt mer konkrete anbefalinger.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg har ikke hatt slike baktanker.

Jeg postet i tråden for å si min mening. Det ser jeg var totalt bortkastet, og jeg burde ha latt være.

Beklager.

Var ment som en liten spøk, men om du vil ta deg nær av det, så er det opp til deg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
  • Binding på gripbrett.
  • Kjøpes fra StewMac, limes med polyeuretan-lim. Jeg bruker Titebond sine lim til alt, trelim, superlim og poly
  • Photoshoot med dette beistet ved "Sverd i fjell", flott søndagsmorgen må jeg si... 🙂  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.