Web Analytics
Jump to content

forskjeller klasse a, b og a/b røramp


ansi
 Share

Recommended Posts

Klasse A, B, AB, C og D går ikke på rør, men på forsterkere. Det er det samme om det er transistorforsterkere, men jeg skal forklare. Jeg bruker rør som eksempel nå, men som sagt er det samme greia med transistorer:

Klasse A:

Er ineffektive med en aktiv effekt på 10-25%. Dette er for å holde signalet rent og fritt for overharmonisk støy (lysstoffrør, trafoer osv)

Klasse B:

Svært effektive, men upraktiske i bruk grunnet stor kryssforvrengning av signalet (EDIT: Kryssforvregning er når signalet er så sterkt at du kan høre når det bytter mellom komponenter, f.eks indre delen av et rør til ytre delen)

Klasse AB:

Et kompromiss mellom de overstående med en maks effekt på over 75%, men i praktikalitet fra 35-55%. Dette er de fleste røramps lages som. Det krever en triode-kobling som splitter signalet, men uten denne ville signalet vært ubrukelig.Brukes ofte som stereo/surround amp, med godt resultat

Klasse D: En bryterbasert forsterker med en svært høy effekt, og her er også forvrengningen stor. Eksisterer ikke som rør, kun transistor. Ofte som gitaramp!

Klasse C til F: Igjen høyeffektive og forsterkere som krever lite kjøling. E-F finnes ikke som rør

En forsterker må også ha en viss lineæritet for å fungere, men ekte forsterkere er bare lineære innen for visse grenser. Øker du drive innsignalet, øker du utsignalet. Øker du for mye vil lyden gå over i overdrive, i stedet for volum. Dette er klipping.

Klasse A eller AB er best til bra lyd, da du kan øke trykket på rørene uten at signalet forvrenges. Når lyden forvrenges er du over 20% effektivitet, og selv om lyden er forvrengt er ikke selve signalet ødelagt av overharmonisk støy. Det finnes i tillegg utallige konfigureringer av amper. A/AB, B/AB, A/B/AB you name it.

Håper dette hjelper

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Mye rot med med hva som klassifiseres som A-klasse og A/B-klasse amper.

Selgere av amper prøver å få oss til å tro at klasse-A skal være veldig fint og best,

mens nesten alle klassiske amper er klasse-A/B.

En enkel forklaring er at en klasse-A amp belaster utgangsrøra kontinuerlig,

mens en klasse-A/B amp fasesplitter signalet slik at utgangsrøra jobber annen hver gang.

Vanligste konstruksjonen for klasse-A amper er der hvor det bare er et utgangsrør. (da har man ikke noe valg)

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Hva tror dere om en Laney LC-30 MKII(A) eller Peavey Valveking 100(A/B) topp. Vurderer å kjøpe en røramp, da jeg har en elendig line6 spider2(75w) som jeg nesten aldri bruker lengre, da jeg får bedre lyd gjennom toneport

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.