Web Analytics
Jump to content

Ny på gitar


Andjak

Recommended Posts

Hei.

Jeg har spilt akustisk en liten periode nå.

Har akkurat kjøpt meg en elektrisk gitar, kan en del enkle akkorder og kan spille forskjellige sanger.

Så har dere noen sider, bøker eller lignende å anbefale.

Og hva er den beste veien for å kunne spille sangene til favorittbandet?(Har ikke mulighet til å skaffe lærer for øyeblikket)

Link to comment
Share on other sites

Dette er stort sett en copy-paste fra et annet innlegg...

Jeg mener at rytme er noe av det viktigste og mest fundamentale innen musikk (som ofte blir litt glemt bort i starten). Det å spille rytmisk er helt essensiellt for at noe man spiller skal låte greit.

Når vi snakker rytme snakker vi ofte om takter. En 4/4 takt (dette er klart det vanligste en kommer over) består av 1 helnoteslag 2 halvnoteslag 4 firedelsslag 8 åttendedelsslag 16 sekstendelsslag osv. Det er nokså logisk. Noe av det som gjør deg klart mest bevisst på hvor du er hen i rytmen er å alltid vite hvor 1'ern er. Altså det første slaget i takta. Det finnes mange navn på slagene, dette er de jeg har lært (dvs. ikke alle vil ha nøyaktig samme navn på det). Dette er 1takt delt opp i firedels slag [1 2 3 4] Det er navnene på slangene. 1takt delt opp i åttendedelsslag [1 å 2 å 3 å 4 å] og delt opp i 16delsslag [1 og å så 2 og å så 3 og å så 4 og å så]. Takten er akkurat like lang uansett hva du spiller i den, slagene går på hvor mye tid det er i mellom.

Håper det forklarer litt hva rytme er.

Når det gjelder å lære og spille en rytme bruker jeg disse metodene.

- synge rytmen (både med tullballord, men også med (f. eks) 1 å å 4 , altså synge slagene)

- klappe rytmen, evt tromme på låra. Det hjelper utrolig.

- Spille rytmen på gitaren mens du demper venstrehånda.

Så looper man de vansklige partiene. Så mitt tips; finn en rytme som passer ditt vansklighetsnivå og en akkordprogresjon, altså en liten utfordring, sett på metronomen, og gå gjennom alle de tre metodene å øve inn rytmen på. Til slutt spill og bli bedre.

En annen ting som er viktig å lære seg (som er helt basic) er å skille venstre og høyere arm/fingre. Det å kunne trampe stødig over masse forskjellige rytmer som ikke samsvarer med pulsen du holder, uten å skli over i de non-samsvarte rytmene er også en god øvelse.

Litt av poenget er at armen din gjør ikke som du vil før hjernen din forstår hva den må gjøre. En må forstå rytmen før man kan spille den. Så ved å synge og klappe rytmen øker du forståelsen før du begynner å hamre løs på gitaren. Fint at du tar tak i det, jeg vet jeg var svært lite rytmisk før (sliter fortsatt med det), og var egentlig ikke så klar over det. Så kudos

Dette ble litt hulter til bulter, men håper du får noe ut av det

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.