Web Analytics
Jump to content

Høyttalere til bruk med Mac


 Share

Recommended Posts

Vet ikke om dette er riktig forum å poste i siden de først og fremst skal brukes til lytting og ikke musikkproduksjon, men jeg prøver læll. De kommer ogsÃ¥ til Ã¥ bli brukt endel med Guitar Rig.

Har noen crappy små høyttalere i stua nå, og Dali 104 på rommet. Har funnet ut at Daliene er litt overkill for rommet og at jeg heller vil flytte de ut i stua og bruke noen mindre på Macen her inne. Gjerne noen som er såpass små at de kan stå på bordet, men samtidig låter bra og har god trøkk. Har sett på litt forskjellig hos HiFi-Klubben:

Cerwin-Vega VE-5M, 1296,- for paret

Argon 6220, også 1296,- for paret

Dette er sånn ca. den prisklassen som er aktuell, men om det er noe som er overlegent bra og koster noen hundringser mer er det selvfølgelig ikke noe problem :)

Så, hva ville dere gått for? Fyr løs med forslag og begrunnelser! :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ungått CW, da de har dårlig intralyd og ikke en lineær frenkvensgjengivelse. De kan spille høyt ja, men ikke mye mer.

Et par billige studiomonitorer er jo greit til slikt, men d blir kanskje litt steril lyd til lytting...

Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt på jakt etter det samme, men vurderer aktive høytalere da jeg ikke har noen passende forsterker. Hva slags forsterker har du?

Link to comment
Share on other sites

"Studiomonitorer" er jo et alternativ, jeg koser meg med et passivt sett Behringer truth 2031P, samt en grei sub, men hvis hovedhensikten er å høre på musikk, så trenger man faktisk en EQ- enhet i tillegg. Grunnen er at slike høyttalere farger lyden lite, og låter litt kjedelig og klinisk ved vanlig lytting, synes jeg.

Forddelen er at man kan "skru vekk" fargingen hvis man ønsker. Jeg bruker en 2x32- bånds EQ fra Alesis, som jeg kobler inn og ut ved behov. Fungerer aldeles utmerket. Kombinasjonen spiller lineært fra 20 Hz og oppover til mine slappe skrukkete gamle ører ikke hører mer, men det koster vel totalt sett litt mer enn 1500 kroner.

Link to comment
Share on other sites

Hva slags prisklasse snakker vi om her da? Grunnen til at jeg helst vil ha hifi-type høyttalere er at de er knall dersom jeg skulle finne ut senere at jeg vil bruke dem i et surroundoppsett... :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.