Web Analytics
Jump to content

Høyttalere til bruk med Mac


 Share

Recommended Posts

Vet ikke om dette er riktig forum å poste i siden de først og fremst skal brukes til lytting og ikke musikkproduksjon, men jeg prøver læll. De kommer ogsÃ¥ til Ã¥ bli brukt endel med Guitar Rig.

Har noen crappy små høyttalere i stua nå, og Dali 104 på rommet. Har funnet ut at Daliene er litt overkill for rommet og at jeg heller vil flytte de ut i stua og bruke noen mindre på Macen her inne. Gjerne noen som er såpass små at de kan stå på bordet, men samtidig låter bra og har god trøkk. Har sett på litt forskjellig hos HiFi-Klubben:

Cerwin-Vega VE-5M, 1296,- for paret

Argon 6220, også 1296,- for paret

Dette er sånn ca. den prisklassen som er aktuell, men om det er noe som er overlegent bra og koster noen hundringser mer er det selvfølgelig ikke noe problem :)

Så, hva ville dere gått for? Fyr løs med forslag og begrunnelser! :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

"Studiomonitorer" er jo et alternativ, jeg koser meg med et passivt sett Behringer truth 2031P, samt en grei sub, men hvis hovedhensikten er å høre på musikk, så trenger man faktisk en EQ- enhet i tillegg. Grunnen er at slike høyttalere farger lyden lite, og låter litt kjedelig og klinisk ved vanlig lytting, synes jeg.

Forddelen er at man kan "skru vekk" fargingen hvis man ønsker. Jeg bruker en 2x32- bånds EQ fra Alesis, som jeg kobler inn og ut ved behov. Fungerer aldeles utmerket. Kombinasjonen spiller lineært fra 20 Hz og oppover til mine slappe skrukkete gamle ører ikke hører mer, men det koster vel totalt sett litt mer enn 1500 kroner.

Link to comment
Share on other sites

Hva slags prisklasse snakker vi om her da? Grunnen til at jeg helst vil ha hifi-type høyttalere er at de er knall dersom jeg skulle finne ut senere at jeg vil bruke dem i et surroundoppsett... :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.