Web Analytics
Jump to content

"Sprengt" lyd fra V60 element


PalmerMH

Recommended Posts

Hei.

Dette gjelder elementet (V60) i nedre venstre hjørne på et Engl 412SS kabinett.

For en liten stund siden så fikk jeg en liten følelse av at lyden var annerledes når jeg spilte, enn det den var før det tidspunktet. Jeg spurte en kamerat som har mer peiling på gitarutstyr enn meg, og han mente det måtte være noe jeg innbilte meg. Så kom det en dag da bassisten spilte litt for seg selv. Da la jeg merke til en merkelig skurrelyd, og lyden kom fra kabinettet mitt. Så fant jeg ut at lyden kom bare fra det ene elementet ved å legge øret inntil og høre.

Vi skrudde av grillen fremme for å se om vi fant noe galt, men elementet så helt likt ut som de andre. Vi skrudde også av platen bak for å sjekke om alt så riktig ut der, men der var det også helt likt.

Det har seg slik at det elementet i nedre venstre hjørne på kabinettet lager en sjikkelig fæl dure/sprengt lyd. Jeg hører egentlig ikke denne lyden når jeg selv spiller, pga. det blir litt blendt sammen med de tre andre elementa som fynker som di skal. Altså, lyden oppstår ikke hørbar når jeg spiller selv, men når bassisten i bandet spiller. Jeg klarer ikke helt forklare lyden, så jeg legger ved et opptak. (Tatt opp med mobil så er ikke den beste lydkvaliteten. Skurringa er ikke mikrofonen som det kan høres ut, men lyden elementet lager.)

For meg virker det ut som det er vibrasjoner fra bassen som får elementet til å riste, og lage lyd. Jeg kan ikke se føre meg at det er noen lydsignaler som kommer inn "den riktige veien" (altså på samme måte som når jeg spiller på gitaren, sender signaler til forsterkeren, og sender signaler til høyttalerelementa) siden det bare skjer med det ene.

Håper noen har erfaring med dette, og vet om det kan fikses eller om elementet må byttes ut.

(Er ikke sikker på om dette var rett plass å poste, men følte det var den mest riktige)

Takk for svar, mvh. Palmer

Opptak__7_.mp3

Link to comment
Share on other sites

Høres veldig sprengt ut.

Syns det låt tøft, jeg.

Viss alle de andre elementene virker, så er det

1. Enten en ledning som er løs/dårlig kontakt

2. Sprengt element

Er vell fort gjort å bytte det ut selv. Men litt peng koster det jo for element.

Link to comment
Share on other sites

Alle ledningene var på plass.

Har fått et intrykk av han kameraten at den er nesten umuligt å sprenge elementa i et kabinett, så jeg ville liksom ikke tro det var det.

Men uansett, nå vet jeg at lydnivået ikke trenger å være årsaken til en sprengt høyttaler, men det skal vel litt til å sprenge et element med en Engl Fireball, uten noen slag av effekter som forsterker lyden. Den spiller et stykke fra like høyt som Bugera 6262'en til han andre i bandet.

Jeg ser for meg at det er feedback som har gjort det da.

Har spilt med volumet på maks noen ganger, og da har det blitt en del høy feedback.

Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve å bevege "pappen" litt forsiktig fram og tilbake. Hvis den "sitter fast" eller beveger seg lite, er det sprengt. (Sammenlign med de andre.)

Ut i fra lydklippet høres det sprengt ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.