Web Analytics
Jump to content

"Sprengt" lyd fra V60 element


PalmerMH
 Share

Recommended Posts

Hei.

Dette gjelder elementet (V60) i nedre venstre hjørne på et Engl 412SS kabinett.

For en liten stund siden så fikk jeg en liten følelse av at lyden var annerledes når jeg spilte, enn det den var før det tidspunktet. Jeg spurte en kamerat som har mer peiling på gitarutstyr enn meg, og han mente det måtte være noe jeg innbilte meg. Så kom det en dag da bassisten spilte litt for seg selv. Da la jeg merke til en merkelig skurrelyd, og lyden kom fra kabinettet mitt. Så fant jeg ut at lyden kom bare fra det ene elementet ved å legge øret inntil og høre.

Vi skrudde av grillen fremme for å se om vi fant noe galt, men elementet så helt likt ut som de andre. Vi skrudde også av platen bak for å sjekke om alt så riktig ut der, men der var det også helt likt.

Det har seg slik at det elementet i nedre venstre hjørne på kabinettet lager en sjikkelig fæl dure/sprengt lyd. Jeg hører egentlig ikke denne lyden når jeg selv spiller, pga. det blir litt blendt sammen med de tre andre elementa som fynker som di skal. Altså, lyden oppstår ikke hørbar når jeg spiller selv, men når bassisten i bandet spiller. Jeg klarer ikke helt forklare lyden, så jeg legger ved et opptak. (Tatt opp med mobil så er ikke den beste lydkvaliteten. Skurringa er ikke mikrofonen som det kan høres ut, men lyden elementet lager.)

For meg virker det ut som det er vibrasjoner fra bassen som får elementet til å riste, og lage lyd. Jeg kan ikke se føre meg at det er noen lydsignaler som kommer inn "den riktige veien" (altså på samme måte som når jeg spiller på gitaren, sender signaler til forsterkeren, og sender signaler til høyttalerelementa) siden det bare skjer med det ene.

Håper noen har erfaring med dette, og vet om det kan fikses eller om elementet må byttes ut.

(Er ikke sikker på om dette var rett plass å poste, men følte det var den mest riktige)

Takk for svar, mvh. Palmer

Opptak__7_.mp3

Link to comment
Share on other sites

Høres veldig sprengt ut.

Syns det låt tøft, jeg.

Viss alle de andre elementene virker, så er det

1. Enten en ledning som er løs/dårlig kontakt

2. Sprengt element

Er vell fort gjort å bytte det ut selv. Men litt peng koster det jo for element.

Link to comment
Share on other sites

Alle ledningene var på plass.

Har fått et intrykk av han kameraten at den er nesten umuligt å sprenge elementa i et kabinett, så jeg ville liksom ikke tro det var det.

Men uansett, nå vet jeg at lydnivået ikke trenger å være årsaken til en sprengt høyttaler, men det skal vel litt til å sprenge et element med en Engl Fireball, uten noen slag av effekter som forsterker lyden. Den spiller et stykke fra like høyt som Bugera 6262'en til han andre i bandet.

Jeg ser for meg at det er feedback som har gjort det da.

Har spilt med volumet på maks noen ganger, og da har det blitt en del høy feedback.

Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve å bevege "pappen" litt forsiktig fram og tilbake. Hvis den "sitter fast" eller beveger seg lite, er det sprengt. (Sammenlign med de andre.)

Ut i fra lydklippet høres det sprengt ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.