Web Analytics
Jump to content

Se hva jeg fant - Yamaha SG1300ts


mrj
 Share

Recommended Posts

Heisann

Jeg var hjemme hos foreldrene mine en tur, og kom på at far min har en gammel Yamaha SG. Jeg hadde helt glemt denne, han har kun spilt på Gibson de siste åra. Så jeg tok den frem fra under senga, og steike, den er i hvertfall solid bygd. Det er en yamaha SG-1300ts, disse ble laget 84-86, noe som kan stemme med når jeg husker faren min kjøpte den.

Gitaren er helt svart, med to humbuckere med coiltap. I følge hva jeg har lest på nettet, er kroppen laget av et stykke mahogny, og den har ebony gripebrett. Den låt ganske ok også.

Men så kommer det jeg lurer på, gitaren har også en floyd rose-type tremolo, og disse har jeg null peiling på. Det er, etter hva jeg kan se, ikke en original floyd, men derimot en yamahatype. Actionen er i høyeste laget, så jeg tenkte jeg skulle få den litt lavere. Hvordan gjør jeg det? Den er festet med to skruer til kroppen, bør jeg senke den litt her?

Se her for bilder (ikke av akkurat den gitaren jeg har, men av en identisk):

http://www.guitar-museum.com/guitar-9295-Y...G-Guitar-1300TS

Edited by mrj
Link to comment
Share on other sites

Takk for det. FIkk et tips fra en relativt gitarkyndig gitarkamerat om at jeg først burde sjekke buen pÃ¥ halsen og evt stramma thruss-rodden. Lurere det?

Kanskje en kombinasjon? Om halsen har mye bue, vil du få klirr på bånd 1-7 (ca) ved å bare senke stolen. Prøv det først (eller få noen til å hjelpe deg med det om du er usikker, en kvart omdreining på trussrodskruen goes a long way på de fleste halser.)

Og det kan være greit å slakke strengene når du justerer trussroden også. Rett og slett for å ha mindre drag i halsen :)

Edited by ke2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.