Web Analytics
Jump to content

YamaHa BB414


MrWalker
 Share

Recommended Posts

*lol*

OK, det dukker stadig vekk opp tråder med spørsmål om hva som er den beste ditten-bassen og datten-bassen, osv.

Mitt svar fra nå av kommer til å være:

Yamaha BB414

I hvert fall hvis spørsmålet er hvilken billige bass som er verdt pengene.

Jeg prøvde en slik en to ganger denne uken, og den låter faktisk svært bra. Den har både Precision rundhet og Jazz-bass bite, og den er god å spille på. Og det beste er prisen. Den koster UNDER 3000 kroner NY hos Hagstrøm i Bergen. Det er mulig dette er et spesialtilbud, men det er ihvertfall grisebillig i forhold til den bassen man får.

Ok, sammenligner man med Sadowsky eller andre HI-end basser, så faller den nok gjennom. Men for 3 laken er dette komplett uslåelig!

Så heretter, når noen spør meg om en billig bass for en nybegynner, metall, hard rock, jazz, fusion, funk, R&B, osv. så blir mitt svar: Yamaha BB414 eller BB415.

OK, det var alt.

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

Men RBX-ene er det vel helst fasongen som gjør at jeg ikke er 100% fornøyd med de. Spillemessig og lydmessig er de veldig bra. :)

Et tankekors... den bassen jeg har vært minst fornøyd med opp gjennom årene er også en Yamaha. *hehe* Det var en BN5, en av de første "moderne" B-serie bassene Yamaha lagde. Bassen var suveren å spille på, men "dødpunktet" var ikke bare på D... det strakk seg fra C# til F! :D

Men de nye bassene til Yamaha er kongebra. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også prøvd en BN5, og den hadde ikke et eneste dødpunkt, sådu var nok litt uheldig med den.

Nathan East-bassene er også veldig gode basser.

Var nok uheldig, ja. Jeg hadde prøvespilt en her i Bergen før jeg bestilte den fra Tre'45 i Trondheim, og den jeg spilte på her var helt suveren. Bare teit at jeg ikke bare kjøpte den her.... *hehe*

Det man kan si om en del Yamaha-basser er at de låter veldig Yamaha. På samme måte som EMG har en lyd (EMG-lyden), har Yamaha-bassene litt det samme. Kanskje særlig TRB-serien. Men BB-serien har alltid vært veldig "old school" og har en klassisk fender-aktig lyd. Jeg har som sagt alltid hatt lyst på en gammel BB-bass....

Men jeg har vel bestemt meg for å moderere meg litt. Så får vi se nøyaktig hvor lenge DET varer!

Link to comment
Share on other sites

Eier en av de billigere RBX-ene, og den fungerer ypperlig til metal og rock,

og etter en liten setup ble den super-lettspilt

Eier også en av de billigste RBX-ene, en 375.

Mener den er ypperlig til det meste, har faktisk hatt konsert der jeg spilte klassisk med strykere, og den gled fint inn i lydbildet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.