Web Analytics
Jump to content

Litt problemer med tremsystem/lockingsystem


thimzity
 Share

Recommended Posts

Hei som noen av dere har sett har jeg fått meg en ny ibanez js1000.

Dette er første gitaren min med tremsystem og locking system, og nå begynner jeg å få litt småproblemer.

Det ene er: Når jeg skal stemme gitaren, åpner jeg for lockingsystemet right? så lenge småjusteringen ikke holder. (altså på bridgen).

problemet er som følger:

Når jeg f.eks vrir på stemmeskruen på E-strengen så beveger de andre strengene også, altså som om strengefestene i bridgen sklir frem og tilbake alt etter som når jeg stemmer,

Noen som har noen tanker på hva dette kan være?

Gi meg gjerne tips på andre ting som kan være nyttig å vite med slike systemer.

Takker for svar.

Slenger med et bilde slik at det kanskje kan være lettere å se om noe er galt.

356018.jpeg

Edited by thimzity
Link to comment
Share on other sites

det er ingenting galt. søk på floyd rose i søkemotoren her, og du vil finne gode beskrivelser på hvordan du stemmer et floyd rose-system.

Mer:

du tar en flat metalldings, kniv, skaft på gaffel, et eller annet, som er rett og tynt, og legger den i ene hjørnet mellom floyden og kroppen. så strammer du fjærene bak, så kniven holdes fast, og strengene ikke trekker floyden opp. så stemmer du opp, og slakker på fjærene til kniven løsner. etter det, låser du i nøtta, og stemmer opp med finstemmerne. Husk å stille de ca. i midten, og ikke helt oppe eller helt nede, for å kunne stemme nok i begge veier etter at du har låst.

etter dette bør du ha et helt godt stilt floyd-rose system.

Edited by F.V.Zappa
Link to comment
Share on other sites

På en FR som allerede er god justert inn, og du skifter til samme tykkelse på strengene, så er det en ganske grei skuring. Skift en og en streng av gangen, ikke ta av alle på en gang. Da sparer du deg for mye jobb. Altså- ta av den gamle strengen, sett på den nye, og stem den opp. Gjenta fem ganger til.

Link to comment
Share on other sites

takker, skal prøve på det.

Kunne ikke gi en 10 sekunders forklaring på hvordan man skifter strenger, er vel basicly likt på alle gitarer, så slipper jeg mye poffing (prøving og feiling).

FLOYD:

stikk strengen gjennom stemmeskruen, med ball-end'en sittende der oppe.

klipp strengen sånn at det er 3mm av rent ståltråd igjen nederst. Løsne på strammeskruen, og stikk enden ned der. skru igjen.trekk ball-end'en opp til strengen er passe stramme til at du får en runde rundt stemmeskruen. stramm opp. gjenta på alle strengene, men på de tre uspunnede, trekker du strengen til ball-end'en er helt inntil stemmeskruen, og klipper av nede så du har plass til en halv runde rundt stemmeskruen. stem opp. gjør som nevnt over. kjapt forklart, men vil tro du skjønner det hvis du prøver.

Link to comment
Share on other sites

hm, altså ballenden obviously enden med "klumpenpå" skal sitte oppe på stremmeskruen, altså motsatt av det som er meningen?

ja får prøve litt da.

Takk igjen.

jepp. det er jo ingen steder å feste den i brua, er det? med mindre det er fastloader-system... Men det er slettes ikke alle som gjør det slik. Jeg gjorde det nå i går, og det funker kanon.

Edited by F.V.Zappa
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • ok. lykke til videre med prosjektet.
  • Tusen takk! Gripbrettet er slipt til 9,5 " radius... eller det var ihvertfall meningen.  Bruker en sånn slipekloss med radius, har bare 9.5 . Merker at det alltid blir slipt mest på midten, og slig at det blir buet, og prøver å rette dette ved å slipe mer på endene.  Hadde vært mye bedre med en lang klosse. ser vel flatt ut på bildet bare. Binding er surnet bjørk, som jeg også brukte på den forrige halsen. Har hørt om stabilisert tre, men aldri prøvd det nei. 
  • flott arbeid. gripebrettet ser nesten helt flatt ut for meg. er det bare bildene, eller er det flatt? helt enig. lønn er nydelig som binding. tipper bjørk også hadde vært flott. så forresten på en knivside her om dagen at det finnes noe som heter "stabilisert tre". skal visstnok være treverk som er mettet med en slags epoxysubstans. vet dere om slikt blir brukt på fingerbrett?
  • Deilig når det nærmer seg med slipingen. Tidskonsum.
  • Fretting i dag! Nå begynnet det å nærme seg 🤘
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.