Web Analytics
Jump to content

Litt problemer med tremsystem/lockingsystem


thimzity
 Share

Recommended Posts

Hei som noen av dere har sett har jeg fått meg en ny ibanez js1000.

Dette er første gitaren min med tremsystem og locking system, og nå begynner jeg å få litt småproblemer.

Det ene er: Når jeg skal stemme gitaren, åpner jeg for lockingsystemet right? så lenge småjusteringen ikke holder. (altså på bridgen).

problemet er som følger:

Når jeg f.eks vrir på stemmeskruen på E-strengen så beveger de andre strengene også, altså som om strengefestene i bridgen sklir frem og tilbake alt etter som når jeg stemmer,

Noen som har noen tanker på hva dette kan være?

Gi meg gjerne tips på andre ting som kan være nyttig å vite med slike systemer.

Takker for svar.

Slenger med et bilde slik at det kanskje kan være lettere å se om noe er galt.

356018.jpeg

Edited by thimzity
Link to comment
Share on other sites

det er ingenting galt. søk på floyd rose i søkemotoren her, og du vil finne gode beskrivelser på hvordan du stemmer et floyd rose-system.

Mer:

du tar en flat metalldings, kniv, skaft på gaffel, et eller annet, som er rett og tynt, og legger den i ene hjørnet mellom floyden og kroppen. så strammer du fjærene bak, så kniven holdes fast, og strengene ikke trekker floyden opp. så stemmer du opp, og slakker på fjærene til kniven løsner. etter det, låser du i nøtta, og stemmer opp med finstemmerne. Husk å stille de ca. i midten, og ikke helt oppe eller helt nede, for å kunne stemme nok i begge veier etter at du har låst.

etter dette bør du ha et helt godt stilt floyd-rose system.

Edited by F.V.Zappa
Link to comment
Share on other sites

På en FR som allerede er god justert inn, og du skifter til samme tykkelse på strengene, så er det en ganske grei skuring. Skift en og en streng av gangen, ikke ta av alle på en gang. Da sparer du deg for mye jobb. Altså- ta av den gamle strengen, sett på den nye, og stem den opp. Gjenta fem ganger til.

Link to comment
Share on other sites

takker, skal prøve på det.

Kunne ikke gi en 10 sekunders forklaring på hvordan man skifter strenger, er vel basicly likt på alle gitarer, så slipper jeg mye poffing (prøving og feiling).

FLOYD:

stikk strengen gjennom stemmeskruen, med ball-end'en sittende der oppe.

klipp strengen sånn at det er 3mm av rent ståltråd igjen nederst. Løsne på strammeskruen, og stikk enden ned der. skru igjen.trekk ball-end'en opp til strengen er passe stramme til at du får en runde rundt stemmeskruen. stramm opp. gjenta på alle strengene, men på de tre uspunnede, trekker du strengen til ball-end'en er helt inntil stemmeskruen, og klipper av nede så du har plass til en halv runde rundt stemmeskruen. stem opp. gjør som nevnt over. kjapt forklart, men vil tro du skjønner det hvis du prøver.

Link to comment
Share on other sites

hm, altså ballenden obviously enden med "klumpenpå" skal sitte oppe på stremmeskruen, altså motsatt av det som er meningen?

ja får prøve litt da.

Takk igjen.

jepp. det er jo ingen steder å feste den i brua, er det? med mindre det er fastloader-system... Men det er slettes ikke alle som gjør det slik. Jeg gjorde det nå i går, og det funker kanon.

Edited by F.V.Zappa
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.