Web Analytics
Jump to content

Ibanez RG350DX eller ESP LTD EX400BD?


Olaff
 Share

Recommended Posts

Den LTD'en der er like mye ESP som Epiphone er en ekte Gibson..

Selv om LTD ligger en god del hakk over Epiphone i kvalitet, du får jo tilogmed med ekte EMG-81 mic'er.

Jeg satt med en LTD EX-351D senest istad (den forrige modellen med blank diamond plate istedet for svart) og jeg syns den var tøff og føltes skikkelig solid (ikke minst tung pga diamond plate'n hehe).

Vurderer en slik ESP eller LTD selv... De er grome..

EDIT: Dessuten har LTD'en Mahogany kropp, det tror jeg ikke Ibanez'en har...

Prøvde også en ESP EX (uten diamond plate) og den var også grom, samt endel lettere.

Halve Norge har jo Ibanez uansett.. Hvorfor ikke skille seg litt ut..

Link to comment
Share on other sites

Man får det en betaler for er det noe som heter.. Er faktisk endel med kvalitet og gjøre, ESP/LTD priser ikke gitarene sine så høyt fordi de tror de skal være lure og tjene mer, det er faktisk fordi både konstruksjon, elektronikk og materialer er bedre enn andre "billigmerker" (LTD er ESP sitt "billigmerke").

Ibanez har ikke som jeg vet et billigmerke, de selger alt under samme navn, på samme måte som Jackson, man kan jo få både amerikanske og koreanske Jackson-gitarer).

Link to comment
Share on other sites

Hvis valget står mellom en gitar uten tremolo og en gitar med, så bør valget avgjøres av spillestil/ønsker/forbilder (ja, det er lov)/behov.

Trenger du, eller har lyst på tremolo - Ibanez.

Trenger du ikke, har ikke lyst på tremolo - LTD.

Link to comment
Share on other sites

Den typen musikk jeg spiller er for det meste metallica, men jeg lærer meg Steve Vai, Yngvie Malmsteen og masse annet også. Er det ikke kjekt med en singlecoil i tilleg til humbuckerne da?

Link to comment
Share on other sites

Du trenger ikke singelcoil i tillegg for å spille malmsteen eller vai... men:

ibanezen vil ha en 5veis bryter som gjør at du vil få 3 "singelcoil" posisjoner...

Ltden har 3veis bryter som gjør at du kan få en posisjon med "singlecoil" lyd.. det kommer an på hvordan den 3veis-bryteren er og hvordan de har fikset den.. (tror at emg81 kan splittes.. men er ikke sikker..)

skal du spille vai og malmsteen så er det jo endel vibarmtinger der.. riktignok så blir nok malmsteens bruk mer til tremolo(og med en god vibrato så kan du få nesten samme effekt)... mens vai bruker vib-systemet fult ut... skal du spille som vai.. må du ha en flytende tremolo(Les floyd rose lignende, evt. musicman's system el wilkinson)...

ang. pris... Ldten koster jo omtrent det dobbelte av ibanezen.. det er en grei gitar og den modellen er det samme som ESP(dvs. de gamle ESPene før ESP skiftet navn på de lavere modellene til Ldt... er sikker på at noen er uenig med meg, men sjekk hvordan det så ut i.. ehh.. når var det de tok vekk de vanelige esp-seriene igjen? 98?) . Uansett en god gitar.. en god hals som er litt kortere enn ibanez-halsen... derfor gjerne litt mer lettspilt i begynnelsen.. men over tid.. egentlig ingen forskjell... og du vil få med gode pickuper...

Ibanezen har jo sitt tremolo-system.. husker jeg gjerne ville ha denne modellen da den het 450dx selv.. det som stoppet meg den gangen var at gitaren hadde LoTrs tremolo den gang... nå har de skiftet det ut med Edge pro II.. men jeg vet ikke hvordan det systemet er i praksis.. men vil tro at ibanez har muligens finpusset litt på det.. så det ikke har de svakhetene som LoTrs(I+II) hadde... Gitaren er kanskje litt tyngre å bli vant til(lengre hals og floyed).. men det ordner seg kjapt.. Uansett.. ved et lite tillegg i prisen vil du få skiftet pickupene til noen bedre(stockpickupene er ikke noe å skryte av), og da vil du etter min menig ha en mer allsidig gitar enn Ldten...

med andre ord:

Ibanezen, mer leketøy for pengene... men bør skifte pickuper..

Ldten, stabil gitar som funker best til det hardere... men har noen fler begrensninger til "gitargymnastikk"(les: gitarrunking)...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.