Web Analytics
Jump to content

Inspillings utstyr


BLS
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Zoom ps-04 som jeg har brukt til innspilling av enkle innspillinger. Har hatt den i noen år og funnet ut at jeg kansje skal gå et steg videre på utsyrsfronten. Jeg har lite peiling på hva jeg tenger av utstyr for innspilling. Jeg har lest den tråden om å lage eget hjemmestudio men forstår lite når folk prater om lydkort sondensatormikrifoner o.s.v.

Jeg vil ha et lite studio som jeg kan spille inn noen enkle sanger. Jeg er ikke akkurat bestekompis med dataen og ser helst av jeg ikke har mye virtuelle elementer. Liker å ha noe fysisk og ikke alt på data.

Vanligviss spiller jeg inn gitar, bass, vokal.. pluss noe harmonica. Spiller ikke trommer og trenger ikke utstyr til dette.

Er det noen som kan hjelpe meg eller har noen tips om hva jeg trenger?

Som sagt hjelper det lite med avanserte ord og utrykk ettersomm jeg ikke forstår dritten av det:)

Link to comment
Share on other sites

Du trenger et lydkort, som gjør om lyden fra instrumentet ditt til digital lyd (et språk som datamaskinen forstår). Skal du bare spille inn et instrument av gangen trenger du bare én inngang på lydkortet. For å koble lydkortet til PC kan du bruke USB eller FireWire, alt ettersom hva PC'en og lydkortet støtter.

Så trenger du er program hvor du kan behandle lyden i. Her er det mange alternativer Cubase/Nuendo/Pro Tools/Sonar/Audacity osv. Audacity er gratis:)

Hva slags gitar/bassforsterkere har du? Det kan være en idé å kjøpe mikrofoner som du setter foran forsterkeren og spille inn slik. Vet ikke hvor stort budsjett du har, men det kan være greit å kjøpe en mikrofon som kan ta opp både vokal og gitarforsterker og harmonica. Her er jeg ikke sikker, men Shure SM57 burde kunne klare jobben.

Bassgitaren kan du kjøre gjennom en DI-boks som forsterker signalet (lyden), og inn i lydkortet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.