Web Analytics
Jump to content

Volume pots


bantex28
 Share

Recommended Posts

Det "hele greia" i all enkelhet går på, er hvor fort det rulles av diskant på lyden. Dette har man testet i en del år, for å si det sånn, og slik sett er det veldig greit å gjøre som "standarden". Det gir faktisk best resultat. 500 på dumbucker, og 250 på singlecoil. Man kan ikke forbedre det som fungerer optimalt.

Link to comment
Share on other sites

Man vil vel ikke at det skal rulles av diskant når man skrur ned volumet? Jeg vil ihvertfall ikke det :) Bytta til «lefty-pots» i Edwardsen min (ja, det funker faktisk mye bedre enn Ã¥ bare lodde en «vanlig» pot «feil vei».), og fikk samtidig fyren til Ã¥ sette inn en motstand som gjør at det ikke blir noe ullent selv om jeg skrur nesten helt ned. Treble bleed? Nydelig er det ihvertfall :D

Link to comment
Share on other sites

Tror Castor tenker på tone poten. I utgangspunkt som en volumpotmeter men med caps som tilslutter de høye frekvensene til jord når man vrir om. Jeg har lest at i noen tilfeller foretrekkes 1M pots for dynamikkens skyld, men dette har jeg ikke prøvd selv akkurat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.