Web Analytics
Jump to content

Bytte rør i forsterker. helt grønn på rør.


Loztboy
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg har en Fender Super Champ XD forsterker.

http://fender.com/products/search.php?partno=2331100000

Jeg har byttet ut elementet med en Celestion G10V, syntes det passet bedre til vreng og distortion.

Denne har 1x 12AX7A og 2x 6V6 rør.

Hvordan rør kan jeg sette inn her. Hvordan vil andre rør påvirke lyden? Bass diskant osv.

Hvilke rør kan produsere for mye varme? Er det bare å stappe inn andre rør som har samme typebetegnelse?

Har ikke noe peiling på rør så jeg trenger hjelp til å forstå.

Link to comment
Share on other sites

Bruk rør med samme typebetegnelse som hovedregel, du KAN bytte ut 12AX7 med 12AT7/12AU7/12AY7, men vet ikke hvor mye dette vil ha å si i akkurat denne forsterkeren uten å se skjemaet. Prøv med JJ eller noen amerikanskproduserte 6V6 og et JJ 12AX7. Det er STOR forskjell på gammel produksjon (NOS) og nye russiske/kinesiske rør. Du kan oftest høre forskjell i støy og "fylde" i forsterkeren med bedre rør, og vrengen blir mer smooth og musikalsk (gah, jeg hater slike audiofil-ord, men det er alt jeg har).

Det er ikke noen nevneverdig forskjell i varmen på rør så lenge de har samme betegnelse.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.