Web Analytics
Jump to content

Progressiv rock


Toften
 Share

Recommended Posts

I det sista så har eg begynt å høyra meir og meir på prog. rock. Det begynte med at eg høyrte igjennom Junipher Greene - Friendship (fantastisk album! Forstår godt kvifor mangen reknar det som Noregs beste uansett sjanger), så fekk eg plutseleg øyrene opp for rock med tverrfløyta i, og då begynte eg såklart å høyra på dei gamle LP platene med Jethro Tull til far min. Der skilte både Aqualong og Thick as a brick seg ut og etter litt begynte eg å høyra på King Crimson's debut, In The Court of the Crimson King, og eg må sei det eit vanvittig bra album. I tillegg til dei tre nemte høyar eg avåtil på Emerson Lake and Palmer.

Kva er det andre her høyrar på?

Link to comment
Share on other sites

Finnes en del bra prog, men helt ufattelig mye dritt også.

Alle progband fra 70-tallet ble utrolig dårlige på 80-tallet. Selvsagt ikke alle, men veldig mange.

Har helt glemt The Nice. Et av de første skikkelige progbanda, forløperen til ELP. :) Så et program om ELP for ikke så lenge siden: Keith Emerson ville ha Hendrix med i bandet sitt, så de hadde planlagt å spille sammen. Hendrix måtte selvfølgelig dø først, da. Men det kunne ha blitt utrolig tøft. Da hadde de også fått et mye fetere bandnavn, ''HELP''. :angry:

Edited by Progressiv
Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut norske "Titanic" med "Sea Wolf" og spesielt "Eagle Rock". De var store i Europa, men fikk ikke helt den plassen de fortjente i Norge, dessverre.

Ellers er jo Popol Vuh/Ace også legendarisk når det kommer til norsk progrock på 70-tallet.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut norske "Titanic" med "Sea Wolf" og spesielt "Eagle Rock". De var store i Europa, men fikk ikke helt den plassen de fortjente i Norge, dessverre.

Ellers er jo Popol Vuh/Ace også legendarisk når det kommer til norsk progrock på 70-tallet.

Har hørt veldig mykje på dei nemnte banda, og Titanic er jo alltid tøft. Det same er Popol Ace/Vuh (bare høyr på Queen of All Queens, det var skikkeleg Jahn Teigen før han begynte å synge om Mil etter mil). Kan vel også nemne Aunt Mary når me først er inne på norsk progrock (men vetje om eg vil kalle alt dei har gjort prog., kanskje bare Janus).

Link to comment
Share on other sites

Digga ELP, Genesis, King Crimson, Moody Blues og andre velkjente progacts for noen år siden. Sliter litt med å lytte på disse banda i dag, spesielt ELP.

Soft Machine, Gentle Giant, Henry Cow, Can, Faust, Neu! og tidlig Kraftwerk setter jeg på titt og ofte.

Link to comment
Share on other sites

Rush (STORFAN!!!!)

Yes (de eldre greiene)

Marillion

Porcupine Tree

Dream Theater (2 ganger live, like KONGE hver gang)

Flower Kings

Spock's Beard (For de som ikke har hørt disse... Snow-skiva, og the light skiva, 2 epos innen progrock!)

transAtlantic

Neal Morse (kristenproig, men fy f... det er bra musikk!)

Planet X

Symphony X

King Crimson

Pink Floyd

Det bare fortsetter...

Link to comment
Share on other sites

Har kanskje ikke utforsket så mange band, men er stor fan av genesis og ELP. Selling england by the pund og broadway som favoritter av genesis, men har endelig også begynt og høre på nursery cryme og foxtrot og er mye bra der og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.