Web Analytics
Jump to content

Progressiv rock


Toften
 Share

Recommended Posts

I det sista så har eg begynt å høyra meir og meir på prog. rock. Det begynte med at eg høyrte igjennom Junipher Greene - Friendship (fantastisk album! Forstår godt kvifor mangen reknar det som Noregs beste uansett sjanger), så fekk eg plutseleg øyrene opp for rock med tverrfløyta i, og då begynte eg såklart å høyra på dei gamle LP platene med Jethro Tull til far min. Der skilte både Aqualong og Thick as a brick seg ut og etter litt begynte eg å høyra på King Crimson's debut, In The Court of the Crimson King, og eg må sei det eit vanvittig bra album. I tillegg til dei tre nemte høyar eg avåtil på Emerson Lake and Palmer.

Kva er det andre her høyrar på?

Link to comment
Share on other sites

Finnes en del bra prog, men helt ufattelig mye dritt også.

Alle progband fra 70-tallet ble utrolig dårlige på 80-tallet. Selvsagt ikke alle, men veldig mange.

Har helt glemt The Nice. Et av de første skikkelige progbanda, forløperen til ELP. :) Så et program om ELP for ikke så lenge siden: Keith Emerson ville ha Hendrix med i bandet sitt, så de hadde planlagt å spille sammen. Hendrix måtte selvfølgelig dø først, da. Men det kunne ha blitt utrolig tøft. Da hadde de også fått et mye fetere bandnavn, ''HELP''. :angry:

Edited by Progressiv
Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut norske "Titanic" med "Sea Wolf" og spesielt "Eagle Rock". De var store i Europa, men fikk ikke helt den plassen de fortjente i Norge, dessverre.

Ellers er jo Popol Vuh/Ace også legendarisk når det kommer til norsk progrock på 70-tallet.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut norske "Titanic" med "Sea Wolf" og spesielt "Eagle Rock". De var store i Europa, men fikk ikke helt den plassen de fortjente i Norge, dessverre.

Ellers er jo Popol Vuh/Ace også legendarisk når det kommer til norsk progrock på 70-tallet.

Har hørt veldig mykje på dei nemnte banda, og Titanic er jo alltid tøft. Det same er Popol Ace/Vuh (bare høyr på Queen of All Queens, det var skikkeleg Jahn Teigen før han begynte å synge om Mil etter mil). Kan vel også nemne Aunt Mary når me først er inne på norsk progrock (men vetje om eg vil kalle alt dei har gjort prog., kanskje bare Janus).

Link to comment
Share on other sites

Digga ELP, Genesis, King Crimson, Moody Blues og andre velkjente progacts for noen år siden. Sliter litt med å lytte på disse banda i dag, spesielt ELP.

Soft Machine, Gentle Giant, Henry Cow, Can, Faust, Neu! og tidlig Kraftwerk setter jeg på titt og ofte.

Link to comment
Share on other sites

Rush (STORFAN!!!!)

Yes (de eldre greiene)

Marillion

Porcupine Tree

Dream Theater (2 ganger live, like KONGE hver gang)

Flower Kings

Spock's Beard (For de som ikke har hørt disse... Snow-skiva, og the light skiva, 2 epos innen progrock!)

transAtlantic

Neal Morse (kristenproig, men fy f... det er bra musikk!)

Planet X

Symphony X

King Crimson

Pink Floyd

Det bare fortsetter...

Link to comment
Share on other sites

Har kanskje ikke utforsket så mange band, men er stor fan av genesis og ELP. Selling england by the pund og broadway som favoritter av genesis, men har endelig også begynt og høre på nursery cryme og foxtrot og er mye bra der og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.